SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bin 200 Günde Bitecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:09:14
Bin 200 Günde Bitecek
A- A+ PAYLAŞ

Uzun bir süreden beri gündemde olmasına karşın yapımına başlanılmayan Malatya Çevreyolu için Karayolları Genel Müdürlüğü, “ihale ilanını” yayınlayarak süreci resmen başlattı. 

Karayolları Genel Müdürlüğü Yapım ve Danışmanlık İhaleleri Şubesi Müdürlüğü tarafından Malatya (Kuzey) Çevreyoluna ilişkin yayınlanan ihale ilanı, “Toprak işleri, sanat yapıları, köprü, plentmiks alt temel ve plentmiks temel ve bitümlü sıcak karışım kaplama vs. işi yaptırılacaktır” başlığı adı altında yayınlandı.

PROJENİN İSMİ:  MALATYA ÇEVREYOLU

Karayolları Genel Müdürlüğü kamuoyunda “Kuzey çevreyolu” olarak bilinen proje için “Malatya Çevreyolu” ismini kullanırken, ihale duyurusunda şu açıklamayı paylaştı; “Malatya Çevre Yolu KM: 0+000 - 44+800 kesiminin (Bağlantı Yolu KM: 0+000 - 8+667.39 kesimi dahil) yapım işi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 20 nci maddesine göre belli istekliler arasında ihale usulüyle ihale edilecektir. Ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanarak listeye alınan 6 aday teklif vermeye davet edilecektir.”

ÇALIŞMA BU YIL BAŞLIYOR, BİTİMİ TEMMUZ 2017’DE 

Sadece belli istekliler arasında seçilecek firmalar arasında yapılacak olan Malatya Çevreyolu İhalesinin bir bütün halinde 12 Haziran 2014 tarihinde saat 14.30’da Karayolları Genel Müdürlüğü Yapım ve Danışmanlık İhaleleri Şubesinde yapılacağı kaydedildi. Malatya Çevreyolu için “işin süresi” bin 200 gün olarak belirtildi. Karayolları ihale sürecinin bitiminin ardından sözleşmenin imzalanmasına müteakip yer teslimini 15 gün içinde gerçekleştirerek yolun yapımını başlatacak.  

İhale sürecinde her hangi bir pürüz çıkmaması ve ödenek aktarımında sıkıntı yaşanmaması halinde Malatya Çevreyolu Temmuz 2017’de tamamlanmış olacak.  Yaklaşık 54 kilometre uzunluğunda olan Malatya Çevreyolu, Pütürge yol ayrım ile Havaalanı yol ayrımı arasında yapılacak.

HABER: Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız