SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bin 265 Aileye Ulaşıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:24:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi’nden (MADEM) bugüne kadar bin 265 aileye ulaşılmış olduğu belirtilirken, vatandaşların bu merkezden daha fazla yararlanmaları istendi. 

MADEM Koordinatörü Uzman Recep Bulut, Abdullah Gül Parkı’ndaki hizmet binasında çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Günümüzde yaşanan aile sorunları genel olarak eşler arasındaki iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor. Sağlıklı iletişimi yakalamak için her iki tarafın da tek bir vücut olarak hareket etmesi gerekiyor. İşte bu sağlıklı bütünlüğü ve iletişimi kurmak adına kurumumuz tarafından aile eğitimi seminerleri ve birebir görüşmelerle bilgilendirmeler yapılmaktadır. Kuruluşumuzdan itibaren her zaman desteğini yanı başımızda hissettiğimiz Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a müteşekkiriz” dedi.

Merkez hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MADEM’i aile sorunlarına çözüm bulmaya katkı vermesi amacıyla kurduklarını belirterek, “Özellikle boşanma aşamasına gelmeden çözüm önerileri sunmak; eşlerin olaylara sadece kendi pencerelerinden bakmaları değil, empati yaparak karşılıklı olarak birbirlerini anlamaya çalışmalarına imkan sağlamak amacıyla MADEM’i hizmete açtık” dedi. Çok sayıda uzman personelle merkezin hizmet verdiğini kaydeden Başkan Çakır, “MADEM hizmet binamızda 3 aile eğitim uzmanı, 2 sosyolog, 1 davranış bilimleri uzmanı görev yapmaktadır. Ayrıca dışarıdan gönüllü olarak uzman eğitimciler olan psikolojik danışman, ilahiyatçı, aile eğitimcilerinin yanı sıra hekim ve avukat da merkezimizde hizmet vermektedir” diye konuştu.

MADEM’in sunduğu hizmetlerin arasında bulunan aile eğitimlerinin merkez binasının yanı sıra mahallelerdeki semt konakları ve çok amaçlı sosyal tesislerde de gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Çakır, “Bugüne kadar 50 adet aile eğitim seminer programı düzenlendi. Seminer programlarında aile eğitiminin önemi, eşler arası iletişim, çocuklarla iletişim, akrabalarla iletişim, evliliği sarsan yanlışlar ve ailede problem çözme, medya-aile ve çocuk konuları anlatıldı. Bu seminerlerin 25’i, 30’ar kişiden oluşan 3 aile eğitim grubuna verildi. Eğitim gruplarından ikisinin seminer programı tamamlandı ve 60 aileye sertifikaları verildi. Eğitim seminerlerine toplam 715 kişi katıldı. 550 bireysel görüşmeyle de birlikte bugüne kadar toplamda bin 265 aileye ulaşılmış oldu” açıklamasında bulundu.

Başkan Çakır, MADEM’in hizmetlerini arttırarak sürdüreceğinin altını çizerek, “Yeni oluşturulacak 6 aile eğitim grubuyla seminerler düzenlenmeye devam edilecek. Çocuklara yönelik olarak MADEM hizmet binasında karakter eğitimi programları da düzenlenmektedir. Toplum olarak gözbebeğimiz olan ailenin korunmasına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Malatya Belediyesi olarak sosyal belediyecilik kapsamında yapmış olduğumuz bu çalışmayı sunmaktan mutluluk duymaktayız. Tüm vatandaşlarımızı merkezimizden yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız