SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bin 324 Kişi Açığa Alındı, 313 Kişi Tutuklandı

0
Güncellendi - 2016-08-31 04:50:26
Bin 324 Kişi Açığa Alındı, 313 Kişi Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada; FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma hakkında bilgiler paylaşıldı.

26 Ağustos ile 29 Ağustos günleri arasını kapsayan bilgilendirmede, “Toplam 1324 kamu görevlisi açığa alınmıştır. 267 Kamu görevlisi, 46 sivil olmak üzere toplam 313 kişinin tutukluluk hali devam etmekte olup, 124 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Halen 33 şahıs Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunmaktadır.” denildi. Açıklamada ayrıca, DAEŞ terör örgütünün Malatya'daki yapılanmasına yönelik olarak da 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilik açıklamasında daha sonra şu bilgilere yer verildi;

“Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut, bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerle ilgili olarak Valiliğimizce yapılan çalışmalar çerçevesinde;

15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin birliğine, varlığına, bekasına, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Milletimizin iradesini temsil eden TBMM’ni ve diğer Kurumlarımızı, Demokrasiyi ve doğrudan halkımızı hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan etkin mücadele kapsamında Malatya ilimizde;

26.08.2016 TARİHİNDEN, 29.08.2016 TARİHİNE KADAR GEÇEN 4 GÜNLÜK SÜRE İÇERİSİNDE;

Valilik Personeli olarak 1 kişi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli olarak 1 Müdür, 5 Öğretmen, TSK Personeli olarak 3 Üsteğmen, 2 Astsubay olmak üzere;

Toplam 12 kişi açığa alınmış,

TSK Personeli olarak 2 Binbaşı, 2 Yüzbaşı, 1 Başçavuş olmak üzere;

5 kişi ise görevlerinden ihraç edilmiştir.

Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığınca; FETÖ/PDY Terör Örgütüne Yönelik Yürütülen Soruşturma Kapsamında:

TSK Personelinden 1 Askeri şahıs, İnönü Üniversitesi Akademik ve İdari Personellerinden 27 kişi gözaltına alınmış olup, yine Üniversite personeli olan 1 kişi ise Ankara’da tutuklu bulunmaktadır.

İl Emniyet Müdürlüğü Personeli 27 Kişi ise tutuklanmış olup, 7 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

5 Sivil şahsın gözaltında sorgulamaları yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevki sağlanmış olup Adliyedeki sorgulamaları devam etmektedir.

15 TEMMUZ 2016 TARİHİNDEN, 29 AĞUSTOS 2016 TARİNE KADAR ;

Bakanlıklarca 602, Valiliğimizce 722, kamu personeli olmak üzere toplam 1324 kamu görevlisi açığa alınmıştır. 267 Kamu görevlisi, 46 sivil olmak üzere toplam 313 kişinin tutukluluk hali devam etmekte olup, 124 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Halen 33 şahıs Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunmaktadır.

Ayrıca İlimizde huzur ve asayişin temini için aralıksız sürdürülen operasyonlarda;

DAEŞ Terör Örgütünün İlimizdeki yapılanmasına yönelik olarak Güvenlik Kuvvetlerimizce 11 kişi gözaltına alınmıştır.

Kamuoyunun Bilgisine Sunulur.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız