SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bin 397 Öğrenci Kaydettirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:40:56
Bin 397 Öğrenci Kaydettirildi
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, yaklaşık 7 yıldır süren " Haydi Kızlar Okula Kampanyası"nda bugüne kadar Bin 397 öğrencinin okula kayıt ettirildiğini söyledi. 
 
Bulut, proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede,  "Haydi Kızlar Okula Kampanyası'nı 6-7 yıldır sürdürüyoruz. İlçe ilçe, kasaba kasaba, köy köy, kapı kapı dolaşarak okullarımıza öğrencilerimizi kayıt etmeye çalışıyoruz. Aldığımız duyumlar ve veliler ışığında ekibimiz ilgileniyor ve aile ile görüşüp, çocuğu okullu yapıyoruz. İhtiyaçlı ailelerin çocuklarının okul masraflarını, barınma ve yemelerini biz karşılıyoruz. Okula kayıtları yapılan öğrenciler arasında  kısmen erkek öğrencilerimiz de var. Bu kampanya içinde erkek öğrencilerimiz de yer alıyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımızın kız çocuklarımızın okullaşmasıyla ilgili genel çalışma da istendi. Özellikle kız çocuklarınını liselere devamını sağlıyoruz. İlköğretim okulunu bitiren her kızımızın liseye gitmesini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Avrupa Birliği projesi olan, KOGAP kapsamında da birçok çocuk ve genci okullu yaptıklarına ifade eden Bulut, "İlimizde güzel çalışmalar yaptık. Hedefimiz , bu proje kapsamında 100 öğrenciyi okul ortamına kavuşturmaktı. Ancak yaptığımız çalışmayla, 186 kız öğrencimizi bu şekilde okullaştırdık. Bu çocuklarımızı yatılı olarak pansiyonlarımızda barındırıyoruz. Ya da, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'na alıyoruz" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız