SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bin 500 Atık Pil Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:52:30
Bin 500 Atık Pil Toplandı
A- A+ PAYLAŞ
Tecde Mahallesi'ndeki Şentepe İlköğretim Okulu öğrencileri, 'Atık Pil Toplama Kampanyası'na destek oldu.  
 
Mahallede esnaflık yapan Ali Yiğit tarafından başlatılan kampanyada,  atık pil getirene kitap hediye ediliyor.  Kampanyanın öncüsü olan Yiğit yaptığı değerlendirmede, "İşyerimde başlatmış olduğum atık pil toplama kampanyasının yoğun ilgi görmesinin ardından bu kampanyanın okullarda başlatılması halinde daha etkili olacağı ve güzel sonuçlar alınacağını düşündüm. Kendime kardeş okul olarak seçtiğim Tecde Şentepe İlköğretim Okulu'na Çevre Müdürlüğü'nden aldığım atık pil toplama kutusu ile birlikte bir miktar kırtasiye alarak okulumuza gönderdim. Atık pil getiren öğrencilere defter, kalem, silgi hediye ettim. 10 gün içerisinde bin 500 adet atık pil toplandı. Bunun gibi kampanyaların il geneline yayılması durumunda eminim ki; doğaya atılan piller tamamen atık pil toplama kutularına dönecektir. Gerek özel gerekse kamu kuruluşlarına çağrım odur ki; her kurum kendine bir kardeş okul seçerek seçtiği kardeş okullarına kırtasiye yardımı yaparak atık pil toplama kampanyasına katkıda bulunabilirler. Okul idarecileride kendilerine verilen bu kırtasiyeleri atık pil toplama kampanyalarında kullanırlar."  ifadelerini kullandı. 
 
Şentepe İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Yumrutepe ise 15 gün içerisinde yaklaşık bin 500 adet atık pil toplandığını söyledi. Müdür Yardımcısı Hasan Bahşi ise, böyle bir kampanyanın okullarında başlatılmasından memnun olduklarını ifade edip, duyarlı esnafların bu konuda kendilerine yardımcı olmaları halinde daha büyük projeler üreteceklerini ifade etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız