SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bin 500 HES Müracaatı Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:16:28
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektrik santral için seferberlik başlattıklarını belirterek, “Bu şekilde yeni bir model ortaya koyduk. Özel sektörden bin 500 santral müracaatı var” dedi. 

Wow Otel’de düzenlenen 16. Avrasya Ekonomi Zirvesi çok sayıda devlet adamına ev sahipliği yaptı. Toplantının açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’deki değişimin göreve başladıkları günden bu yana sürdüğünü belirtti. Göreve geldiklerinde enflasyonun yüzde 33’ler civarında olduğunu ifade eden Eroğlu, “Paramızın yanında 6 tane sıfır vardı. Yurtdışına gidince utanıyordum. Allaha şükür 6 sıfırı attık. Enflasyon tek rakamlı hanelerde. IMF’ye olan borcumuz vardı. 400 milyon dolar borcumuz kaldı. Mayıs ayında bitiyor. IMF 5 milyar dolar borç talep etti. Bizde 125 milyar dolarlık döviz var, bunun 5 milyar dolarcığını verelim diye karar aldık. Ekonomi çok güçleniyor. Biz büyük bir milletiz ve devletiz. Ekonomide 16. sırada olmak bizi tatmin etmiyor. 2023 yılında inşallah Türkiye’yi 10 büyük devlet arasında taşıyacağız” diye konuştu.

Dış borçları ödediklerinin altını çizen Bakan Eroğlu, “Ben geçmişte devlet memuruydum. Bizden sürekli para toplanırdı. Bu paraların geri ödeneceğinden ümidim yoktu. Başbakanımız KEY ödemelerinin talimatını verdi. Şükürler olsun iç borcumuz kalmadı. Gayri Safi Milli Hasıla toplam borcu çok düşük oranlara kadar geriledi. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Bu nasıl oldu. Sebebi tamamen bir siyasi istikrar, Başbakanımızın karizmatik liderliği ve şevkle çalışan bir ekip. Yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık sisteminde önemli yatırımlar gerçekleşti. İsteyen istediği yerde muayene oluyor. Havayolu halkın yolu oldu. Dünyada en çok sefer yapan havayolu THY. Yeni havaalanları açtık. İstanbul’da 3. havaalanı için yer belirlendi. Turizmde büyük bir patlama yaşandı. 32 milyon turist geliyor. Mavi bayrak sayısını çok yükselttik” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ 1 MİLYON KONUT”

Çarpık kentleşme konusunda önemli adımlar attıklarını söyleyen Eroğlu, “Artık kentsel dönüşüm çalışmasına başlattık. Bütün dünyaya örnek olacak. TOKİ 600 bin konut inşa etti. Hedefimiz 1 milyon konuta yükseltmek. Kentsel dönüşüm bunun dışındadır. Bütün ülkelerin ağaçlandırmaya özen göstermesi gerekiyor. Son 10 yılda seferberlik ilan ettik. Orman alanımız 10 yılda 9 bin hektar arttı. Bu çok büyük bir rakam. Ayrıca odun servetimiz 1 milyar 200 milyon metreküpten 1 milyon 500 metreküpe yükseldi” dedi.

Fidan üretiminin çok hızlı olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Bu yıl hedefimiz 700 milyon fidan üretmek. Ülkelere fidan üretimi konusunda çok büyük destek veriyoruz. Arzu ederlerse bizimle iş birliğini geliştirmeye hazırız. Her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

İSKİ Genel Müdürü olduğu dönemde İstanbul’da su verilemeyen bölgelerin olduğunu hatırlatan Eroğlu, “İlk defa bunu ortadan kaldırdık. 1 Ocak 1995 yılında ‘İstanbul’da su kesinti olmayacak’ diye ilan ettik. 7 bin kilometre şebekeyi yeniledik. İzmir, Çorum, Diyarbakır gibi birçok şehre su götürdük. Su medeniyettir. Susuz hayat olamaz. Büyük bir sulama seferberliğine başladık. Bin günde bin gölet için harekete geçtik. Bütün arazileri sulayacağız. 2017 yılı sonuna kadar bütün yatırımları bitireceğiz” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ GIDA ÜRETİM VE İHRACAT ÜSSÜ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Türkiye’yi gıda üretim ve ihracat üssü haline getirmek istediklerinin altını çizen Bakan Eroğlu, “Enerjimizin yüzde 73’ünü dışarıdan temin ediyoruz. Geçen sene 60 milyar dolarlık para ödedik. Cari açığın bir kısmı buradan kaynakladı. Hidroelektrik santral için seferberlik başlattık. Bu şekilde yeni bir model ortaya koyduk. Özel sektörden bin 500 santral müracaatı var, 3’te biri inşa oldu” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız