SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bin 500 Kişi Eğitim Aldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:55:18
A- A+ PAYLAŞ
 
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Malatya Müdiresi Müjde Demirkazık, Malatya'da bin 500 kişinin girişimcilik eğitimi aldığını, 200 kişinin de bu eğitimle iş kurduğunu bildirdi. 
 
Demirkazık, ABİGEM olarak eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, "Malatya ABİGEM olarak girişimcilik eğitimleri konusunda KOSGEB destekli eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Yakın zamanda Doğanşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla, Doğanşehir Belediyesi'nde iki grupta 60 kişilik girişimcilik eğitimi açılacak. Bununla ilgili başvurularımız gerek Doğanşehir Belediyesi'nde gerek ABİGEM de alınmaktadır. İş kurmak isteyen arkadaşlarımızın başvurularını yapmalarını rica ediyoruz. 20 Mart itibariyle başvurularımız sona erecek. Nisan ayı itibariyle de eğitimlere başlayacağız. Öncelikli olarak Doğanşehir'de ikamet eden vatandaşlarımıza eğitimlerimizde yer vereceğiz. Kalan kontenjanlarımızdan da diğer ilçelerdeki arkadaşlarımızı yerleştireceğiz" dedi. 
 
Verilen eğitim sonrası eğitime katılanlara KOSGEB destekli sertifika verildiğini kaydeden Demirkazık, bu sertifikalarla vatandaşların iş kurabildiklerine dikkat çekti. Eğitimlerin 5 hafta sürdüğüne işaret eden Demirkazık, şunları söyledi: "KOSGEB destekli girişimcilik eğitimimizde, 11 gün boyunca katılımcılarımız eğitim alıyor. Bunun içinde "iş kurma fikri, nasıl girişimci olunur, mali bilgiler, muhasebe, finansman, vergilendirme, kuracağımız işle ilgili reklam ve halkla ilişkiler, müşteri hizmetleri, iş planı yazımı" gibi konularda ABİGEM ekibi olarak eğitimleri vermekteyiz. 11 günlük eğitim 5 hafta sürmektedir. Haftada iki gün eğitim çalışmaları yapıyoruz. Devamında KOSGEB onaylı bir sertifika veriliyor. Bu sertifikayla iş kuran arkadaşlarımız, KOSGEB aracılığıyla devletten 27 bin TL tutarında her biri hibe alıyorlar. Bununla birlikte iş kurmalarının birinci yılı sonunda, bir bilanço dönemini geçirdikten sonrada 70 bin TL kredi almaya hak kazanıyorlar. Bu kredi de, sıfır faizli, 2 yıl ödemesi olmayan sonrasında da 3 yıl içerisinde taksitlendiriliyor." 
 
Malatya'da 200 kişinin aldığı girişimcilik eğitimleri sonrasında iş kurduğunu belirten Demirkazık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mevcutta bin 500'den fazla girişimci bu eğitimi almıştır. Birçoğu da ABİGEM bünyesinde verilmiştir. Malatya'da 200 kişi bu eğitim aracılığıyla iş kurmuştur. Şu an işlerini devam ettiriyorlar. İleriki dönemde de ABİGEM'in hem KOSGEB ile ilgili diğer KOBİ destekleri, kurumsal danışmanlık hem de girişimcilik eğitimleri konusunda çalışmalar devam edecektir." 
Demirkazık, ileriki dönemlerde de eğitim çalışmalarının yoğun şekilde sürdürüleceği sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız