SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bin 500 Kişiye Malatya'da İstihdam Sağlayacak"

0
Güncellendi - 2018-03-19 02:17:29
A- A+ PAYLAŞ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vagon Onarım Fabrikası’nın Türk Kızılay’ına devredildiğini açıklayarak, “Kızılay Malatya’da yeni bir prefabrik konteynir inşaatı yapacak, bir yatırım yapacak.  Maliye Bakanlığı olarak bununla ilgili yer tahsisini de yaptık, hayırlı olsun. Bence önemli bir yatırım olacak bin 500 kişiye Malatya'da istihdam sağlayacak.”dedi.

-“ Malatya en çok yatırım çekecek illerimizin başında”

Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere kentte gelen Maliye bakanı Naci Ağbal, Malatya Valisi Ali Kaban'ı makamında ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Cazibe Merkezleri programı ile ilgili dün tebliğ yayınlandı. Ben inanıyorumki Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Malatya en çok yatırım çekecek illerimizin başında gelecek diyebilirim. Dolayısıyla bölgenin gelişmesi noktasında Cazibe Merkezleri Programı ile önemli bir atılıma başlattık. Teşvikleri genişlettik. En son Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yapılacak yatırımlarla enerji teşviği getirdik. Aslında üretim maliyetlerini aşağıya çekecek önemli bir destek. Vergilerde, primlerde uzun bir dönem için indirimlere gittik. Bütün ülke satında, bütün vilayetlerde olduğu gibi Malatya’da da insanımızın refahının arttırılması, yaşam standartlarının yükseltilmesi, istihdamın, yatırımın, üretimin arttırılması için çalışıyoruz.” dedi.

-“ Bana projeyi anlattılar, gerçekten heyecan verici bir proje”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı da ziyaret ederek,  kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 1989'dan beri atıl durumda bulunan eski Vagon Onarım Fabrikasının Kızılay tarafından Afet Barınma Sistemleri Fabrikası yapılması için Kızılay’a tahsis edildiğini açıklayarak: “ - Kızılay Malatya’da yeni bir prefabrik konteynir inşaatı yapacak, bir yatırım yapacak.  Maliye Bakanlığı olarak bununla ilgili yer tahsisini de yaptık, hayırlı olsun. Bence önemli bir yatırım olacak bin 500 kişiye Malatya'da istihdam sağlayacak. Dolayısıyla bunda emeği olan bakanlarımıza, genel başkan yardımcımıza, milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkanımıza, il başkanımıza, Kızılay Genel Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bana projeyi anlattılar, gerçekten heyecan verici bir proje.  Aslında hem Kızılay biryandan bir anlamda Malatya’ya bu yatırımı kazandırıyor ama diğer taraftan da Kızılay aslında çok ciddi bir üretim üssüne de burada kavuşmuş oluyor. Türk Kızılay’ının kapasitesini de arttıran önemli bir yatırım olacak.

“Maliye Bakanı olarak bana düşen görev ne? Böyle Bismillah deyip, imzaya atmak.”

Yeni Malatya Gazetesi muhabirinin atıl durumdaki vagon fabrikasının akıbetinin 30 yıl sonra çözüldüğünü belirtmesi üzerine Maliye Bakanı Naci Ağbal şunları söyledi:

“30 yıldır böyle bir Maliye Bakanını bekliyormuş, ne yapayım? Hayırlı-uğurlu olsun Kızılay Genel Başkanımız ile konuyu görüşmüştük, daha öncede tabi sayın bakanımız, genel başkan yardımcımız, milletvekillerimizde bahsetmişti projeyi. Bir kere bin 500 insanımıza istihdam sağlanması bakımından ben çok önemli buldum yatırımı. İkinci olarak biliyorsunuz Kızılay her geçen gün gelişen, büyüyen bir kuruluşumuz. İftihar ediyoruz. Bugün Irak'ta, Suriye'de, Myanmmar'da dünyanın neresinde olursa olsun ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırıyor. Dünyanın 4 bir tarafında mazlumların yanında Kızılay, gerçekten bizi gururlandırıyor. O açıdan Kızılay'ımızın bu yatırımları orta ve uzun vadede Türkiye'nin gururu olacak. Çünkü burada, Malatya’da yapılacak olan bu üretim neticesinde elde edilecek olan bu yapı elemanları, ne olacak, Allah göstermesin, Allah afetten saklasın, ama olduğunda da aciz kılmasın. 1999 depremi olduğunda deprem bölgesine gidemeyen bir Türkiye vardı. Ne oldu? Bizim hükümetimiz döneminde deprem oldu, şu oldu, bu oldu anında gidildi. Bütün yaralar sarıldı. Kentler yeni baştan imar edildi. Kızılay afete ilk andan itibaren en güçlü şekilde müdahil oldu. Onun için burada yatırım doğru bir karar, orada hazır vaziyette atıl kalmış büyük binalar var, bunların ekonomiye kazandırılması lazım. Bu bölgede de bu yatırımı realize etme noktasında insan kaynağı hazır. Onun için her şeyin hazır olduğu bir noktada Maliye Bakanı olarak bana düşen görev ne? Böyle Bismillah deyip, imzaya atmak. Hayırlı uğurlu olsun Malatya’ya.”

Çakır; “400 milyon liralık yatırım yaptık”

Bakan Ağbal’a kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, Büyükşehir statüsüyle birlikte öncelikle ana planlar üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Çakır, jeolojik etüt çalışmalarının yanı sıra ulaşım ve turizm master planı çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Malatya merkezini esas alarak, kırsal ilçe ve mahallelere de önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini kaydeden Çakır, “11 kırsal ilçemizden 9’unun altyapısını sıfırdan kurduk. Kırsal ilçelerimizde 3 bin kilometre dolayında yol çalışması yaptık. Toplamda 400 milyon liralık yatırımın 300 milyonluk kısmını tamamladık, 100 milyonluk kısmında ise çalışmalarımız devam ediyor. Altyapısı tamamlanan ilçelerimizde üst yapı çalışmalarına da başladık. Malatya merkezde de her tarafta şehir yenileme projesi başlattık. Kültürel anlamda da inşa ettiğimiz çok güzel mekanlarımız var. Kültür merkezleri, çok amaçlı sosyal tesisler, külliyeler, yaşam ve spor merkezleri, aile danışma merkezi gibi tesislerimizde yılda 20 bin dolayında bayanımız faydalanıyor.”  dedi.

Enerji yatırımlarına da değinen Başkan Çakır, örnek yatırımlardan olan Çöpgaz Elektrik Santralinden 2.2 megavat, yeni kurulan tesisde 10.5 megavat, GES’ten 3 megavat enerjinin üretildiğini, 1 megavatlık bir GES projesinin de kurulum çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Kuluncak ilçesinde yapılan el işlemeli bakır semaver ile birlikte kayısı kristali ile tepside kayısı hediye etti.

Çakır, Bakan Ağbal’a Maliye Bakanlığından talep edilen istek ve taleplerle ilgili olarak bir dosyada sundu.

Burhan Karaduman - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Mahmut (6 yıl önce)
    Malatya'ya güzel bir yatırım , öncelikle Kızılay Şube Başkanı kim ise has ve hakiki Malatyalıymış, o kadar siyasetçimiz var Malatya'ya bir çivi çakılmasına vesile olamadılar. Tek başına böyle bir işin olmasına vesile oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.M. Umut YALÇIN (6 yıl önce)Mahmut isimli kullanıcı yorumuna
    Öncelikle nezaketiniz için teşekkür ederim ancak tek başımıza değil tüm Malatya'lı hemşerilerimizin desteği ile bu aşamaya kadar geldi. Yine Malatya'nın siyasetçileri destek olmasa adım atamazdık emin olun her birinden Allah razı olsun Malatya için el ele verirsek başarılı olacağımızın bilincindeyiz. Elbirliği ile inşallah temelini de atmak nasip olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.M. Umut YALÇIN (6 yıl önce)
    Malatya ilinde Vagon fabrikası olarak planlanan ancak faaliyete hiç geçmeyen alanın demiryolu, havayolu, karayolu ulaşımında merkez bir noktada olması, yine son dönemde felaketlerin merkezi haline gelen Ortadoğu’ya güvenlik anlamında en güvenli mesafede, müdahale anlamında da en yakın mesafede olan alan planlanan fabrika için en uygun alan. Buraya kurulması planlanan Afet Barınma Sistemleri Fabrikası; tüm Dünya’ya hizmet verecek afetlere yönelik daha nitelikli, yüksek kapasiteli, çok hızlı kurulabilecek barınma sistemleri üretecektir. Hedefimiz Türkiye’ye önce milli bir afet ve barınma sistemleri kapasitesi kazandırmak, istihdam seferberliğine katkıda bulunmak. Ayrıca BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Göç Örgütü, Kızılhaç ve insani yardım örgütleri gibi kuruluşlara, dünyanın farklı bölgelerine çözüm sağlayabilecek bir afet barınma sistemleri üretim kapasitesi kurabilmektir. Bu çalışmamız tamamlandığında bu fabrikada üretilen ürünlerin ihraç edilmesi sonrasında şehirde en önemli girdi sağlayan Malatya kayısısı dışında 2. Bir ürünle şehirin ihracat kapasitesini artıracağız. Ayrıca bu planlanan tesisler ile 1.500 e yakın insanıma doğrudan iş imkanı sunulacağı da düşünüldüğünde kente sunacağı katma değeri izah etmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Bunun yanı sıra fabrikamız şehirde yan sanayin de oluşumuna katkı sunacak olup dolaylı olarak da 10.000 den fazla insanın bütçesine katkı sunacağını hesaplamış bulunmaktayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevko (6 yıl önce)
    Sayın ahmet çakır artık istasyon virajına her yıl yaptgn sacma sapan düzenlemeri bırak ve dogru düzgün köprülü kavsak ve alt gecit yap her hafta türkiyenin en sacma düzenlenmis kavsagnda kaza yasanması hosunuza mı gidiyor trafik düzenlemeleri konusunda birazcık kayseriyi konyayı samsunu antep i örnek alsanz artık diger büyük sehirleri saymıyorum bile!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Malatyamız için hayırlı uğurlu olsun umarım tez zamanda faaliyete geçer Malatya ' ya bunun gibi yatırımların yapılmasını istiyoruz Kızılay başkanı Sn. Kerem Kınık ve Gümrük Bak.Bülent Tüfenkçiye emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MİSAFİR (6 yıl önce)
    NİYE Yerli otomobil için fabrika olamazmıydı yada daha fazla insanlara istihdam sağlıyacak bi fabrika kurum olamazmıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (6 yıl önce)
    Önemli olan istihdam sağlanması
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir sözen (6 yıl önce)
    Malatya için çok önemli bir proje,umarım tez zamanda hayata geçer,hem 30 yıllık vagon fabrikası ayıbı ortadan kalkar,hemde malatya dev bir üretim tesisine kavuşur.emeği geçenlere teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (6 yıl önce)
    madem cazibé merkezi şeker fabrikasını kurunuz oraya yerine güźel hayvanat bahçesi almaz mı bir öneridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖNER (6 yıl önce)
    Fikir emeği geçen TÜRK KIZILAY Malatya Başkanı Sn. Av. Umut Yalçın Bey'e teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.M. Umut YALÇIN (6 yıl önce)ÖNER isimli kullanıcı yorumuna
    ÖNER bey şükranlarımı sunuyorum. İnşallah yatırımı yapmamıza izin verilir de kapıyı açarsak bu süreçte ne emekler harcandığının hikayesini uzun uzun anlatmaya fırsatımız olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sait (6 yıl önce)
    Konteyner. Yapılacak fabrikada ancak bakanım kimler işe alınacak güzel bir proje. MALATYA. YA GEREKLİ BİR PROJE KUTLARIM AMA ARTIK İŞLERE HAKEDENLERİ ALIN BELEDİYE LERDE İLKOKUL MEZUNU ORTAOKUL MEZUNU AKŞAMA KADAR OKUMAYAN YIĞINLAR KADRO ALDI ARTIK YÜZBİNLERCEHATTA MİLYONLARCA ÜNİVERSİTE MEZUNUNADA İŞ KAPISI AÇARSANIZ DAHA SAĞLIKLI OLUR ÜLKEMİZDE OKUYANA DEĞİL TORPİLLİ OLAN DEĞER VE İŞ VERİLİYORR
    0
    0
    Yanıtla
  • Sait Bey çok doğru bir noktaya parmak basmışsınız. Maalesef Malatya'mızın kalkınmakta geç kalmasının ana sebeplerinden biri liyakata göre değilde torpile göre iş ve işte yükselme. Tüm Kamu kurumlarında bu uygulama var ve ehil insanlar dururken vasıfsız insanlar ön planda. Bunu yapanlarda memleketin ne yazık ki bürokratları.
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (6 yıl önce)
    Savaş gibiler öyle önyargılılarki haberi doğru dürüst okumuyor bile,bunun gibi Türkiye'ye yapılan yatırımları görmezden geliyorlar.Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.Malatya'nın kronik bir vakası inşallah çözülüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (6 yıl önce)
    En azından peşkeş çekilmemiş oldu Kızılay'a verilmesi çok doğru ve malatyamiz için güzel bir gelişme hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • yücel (6 yıl önce)
    en azından artık vagon onarım fabrıkası ıle ılgılı sunu yapacagız bunu yapacagız dıyen kımse olmayacak. konu ıle ılgılı kımlerın emegı gectı ıse teskkur etmek gerekır.kızılay ıcınde dogu bolgesı ıcınde bır lojıstk merkez pozısyonu olur ıse dahada ısabetlı olur.en azından bir suru ınsan ıstıhdam edılecek sehrımıze de katma degerı olur.Daha ıyı yatırımlar ve calısmalar temennısı ile...
    0
    0
    Yanıtla
  • Savaş (6 yıl önce)
    Cazibe merkezleri projesi 1500 kişilik konteynır kent kimin parasıyla milletin Suriyeliler kim Bu topraklarda vatandaşligi haketmeyen Araplar. aKP yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • 1-Haberi nerenle okudun, 2-Haberde konteynır kent yapılacağını nerenle anladın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Haberi senin gibi değil gözümle okudum Zira yeşil kuşak gibi projelerle dahil Rant sağlanıyor halkın vergisiyle halka zerre yatırım yapılmıyor “Kızılay Malatya’da yeni bir prefabrik konteynir inşaatı yapacak, bir yatırım yapacak. Maliye Bakanlığı olarak bununla ilgili yer tahsisini de yaptık, hayırlı olsun. Bence önemli bir yatırım olacak bin 500 kişiye Malatya’da istihdam sağlayacak.”dedi. ne istihdamı ? Azıcık akledin birşeyi... Allah beyin vermiş herkese kullanın sömürtmeyin koyun olmayın Sorgulayın be yeter bıktık sizin gibi hizipçi zihniyetten... Azıcık eskişehir gaziantep belediyeleri örnek alınsa bunların hiçbiri olmaz Park restore etmekle Kaldırım döşemekle Kültür merkezi açıp Belediye sarayları kurmak Ve aptalca dünyada 40 sene önce miladını doldurmuş trambüs sistemini malatyaya getirip şehrin doğallıgını bozmakla ve sürekli Cumhurbaşkanımızdan beslenipte kendilerini bir şey sanmakla belediyecilik olmaz Cumhurbaşkanlıgı seçiminde malatyalı cogunlugu Erdoğana oy verecek fakat belediye ve milletvekili seçimlerinde bu şehir akp ye oy vermeyecek haketmiyor anasını ağlattı zihniyetiniz bu şehrin. Feridun şinası Kazancıoglu belediye başkanı olsaydı şimdi monorayla ulaşımını sağlıyordun.... Bu şehirde nedense yatırım diye rant sağlanıyor ve neden 1 senede bitecek olan 10 senede bitmiyor Bu şehrin tarihi stadyumu inönü stadı ne olacak biliyormusun bare ?Yıkılacak koca tarih yıkılacak ne yapılacak yeşil alan ve toki konutları tamam tokiye girersin Konteynır kent 1500 kisi
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (6 yıl önce)Savaş isimli kullanıcı yorumuna
    haber vagon onarım fabrıkasında 1500 kısının calıscagı ve konteyner üretimi yapılcağı yazıyor nerenle okudun haberi
    0
    0
    Yanıtla
  • Savaş işte düşmanlık Otele më cahillik yazıyı okumadan. Afet ve yardım malzemeleri üretecek fabrika yapılıyor. Hem Turkiye hemde yurt dışı ülkelere ihraç amaçlı. 1500 kişi sigorta maas istihdam. SAVAŞ YETER...☺☺
    0
    0
    Yanıtla