SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bin 500 Kız Öğrenciye Balık Ziyafeti

0
Güncellendi - 2017-05-05 04:14:07
Bin 500 Kız Öğrenciye Balık Ziyafeti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da öğrencilere, Vali Mustafa Toprak'ın da servis yaptığı programla balık tüketiminin önemini anlatmak için bin 500 ekmek arası alabalık dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Milli Eğitim İl müdürlükleri ve iki işletmenin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Avni Kığılı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesine kurulan mangallarda alabalık pişirildi. Ekmek arasına konulan balıklar, öğrencilere servis edildi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin en önemli faktörünü kadınların oluşturduğunu belirterek, etkinlikle geleceğin kadınları, anneleri olacak çocuklara, balığın faydalarını anlattıklarını söyledi.

Toprak, şunları ifade etti:

"Burada öğrencilerimize ekmek arası bin 500 balık sunuldu. Balığın faydalarını anlatmaya gerek yok. Balığın insan sağlığına ciddi katkıları var. Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen balık yetiştirme ve yeme noktasında çok ciddi bir alışkanlık içerisinde değiliz. Bu faaliyetle Türkiye'nin balık yetiştirme kapasitesini daha da arttıralım, kazandıralım istedik."

- Malatya'daki kapasitenin yarısı faaliyette

Malatya'da 12 bin ton balık üretim kapasitesinin olduğunu aktaran Vali Toprak, balıkların bir kısmının havuzlarda bir kısmının da baraj göletlerinde yetiştirildiğini ifade etti.

Kapasitenin 6 bin tonunun iki firma tarafından üretildiğini aktaran Toprak, "Yani 12 bin ton kapasitenin yarısı kullanılabiliyor. Balığın beslenmedeki önemi, kent ekonomisin güçlendirilmesi ve tüketim alışkanlığının kazandırılması anlamında Malatya çok mahir." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • sedat (6 yıl önce)
    Çok güzel olmuş öğrencilerin karnı doymuş, hakaniyet namına sayın valimizi uygulamayı diğer okularada yaygınlaştırmasını bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Sayin valimiz karakayadaki ve kebandaki balik uretim ciftliklerinin dogayi nasil katlettiginden haberdarmi.Üretim yapan ciftliklerin kay ay süre ile yerlerini degismesi gerektigini ve bunun kontrolunun yapilmadigindan haberdarmi.Üretim yapiliyor insanlar ekmek yiyor eyvallahda.Doga katlediliyor .Üretim yapan ciftliklerin gayri resmi olarak tonajlarindan fazla tesis kurduklarindan habersizki sayin valimiz.Olta balikcilari olarak memlektimizin hemde (yabancı) firmasi denilen bir firmanin firatta gözu olan menşeisi belli olmayan pahalli pahalli diger balik ciftliklerini satin alan firmadanda habersiz herhal sayin valim.Cok yere mail mesaj dilekce yazmama ragmen al birini vur otekine hesabi karsilik bulamadim.Akarsu olan ama ne amac icin göl denilmisse guzelim karakaya barajimiza.Menşeisi bilinmeyen firmalara katlediliyor guzelim dogamiz.Vesselam
    0
    0
    Yanıtla