SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bin 527 Kişi İşsizlik Maaşı Alıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:18:08
Bin 527 Kişi İşsizlik Maaşı Alıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da işsizlik ödeneği alan işsiz sayısının bin 527 olduğu bildirildi. 

İşsizlik sigortası kapsamında 2014 yılı Mayıs ayında, Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü’ne başvuran 261 kişi olduğu ifade edilirken, “175 kişi İşsizlik Ödeneği almaya hak kazanmıştır. Başvuran 86 kişinin işsizlik ödeneği hak etmemesi nedeni ile talepleri reddedilmiştir. Hali hazırda işsizlik ödeneği alan işsiz sayısı bin 527’dir” denildi.

İşsizlik sigortası kapsamında maaş alan kişilerin kurum tarafından mesleki eğitim kurslarına yönlendirildiği, eğitimi kabul etmeyen kişilerin işsizlik maaşları kesildiği vurgulandı.

Bu arada, Malatya Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü tarafından, 2014 Mayıs ayı sonu itibarı ile 43 İşbaşı Eğitimi (Staj Programı), 16 Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezi (UMEM) projesi, 6 Girişimcilik, 11 adet meslek edindirme kursu ve özel politika gerektirenlere yönelik düzenlenen 11 proje olmak üzere toplam 87 proje açıldığı belirtilerek, bu projelerde bin 74 iş arayana mesleki eğitim ve 149 katılımcıya girişimcilik eğitimi verildiği ifade edildi. Söz konusu kursiyerlerin yüzde 56’sı erkeklerden yüzde 44’ü kadınlardan oluştuğu belirtildi.

Toplum Yararına Program (TYP), 2013 yılından devreden 22 adet TYP’den toplam 500 kişi yararlandığı ifade edildi.

2014 Mayıs ayı sonu itibariyle İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinden faydalanan 7 bin 480 kişi olduğu bildirildi.

İŞKUR Hizmet Noktası olarak Belediye başkanlıkları ve çeşitli kurumlarda toplam 54 hizmet noktasının faaliyette olduğu belirtildi.

Bölge Çalışma Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü’nün birleşmesi sonrasında daha öncesinden Bölge Çalışma Müdürlüğünün görev alanına giren konularla ilgili olarak; İl Müdürlüğü Mayıs 2014’te 149 adet şikayet başvurusu yapıldığı öğrenildi.

En fazla şikayet konusunun yüzde 24,16 ile ihbar tazminatı, yüzde 21,48 ile kıdem tazminatı ve sonrasında ise yüzde 20 ile aylık ücret geldiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız