SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bin Aydan Daha Hayırlı Gece

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:11:01
Bin Aydan Daha Hayırlı Gece
A- A+ PAYLAŞ

Kur'an'ın vahiy yoluyla İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e gönderilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi, bu yıl 23 Temmuz Çarşamba'yı 24 Temmuz Perşembe'ye bağlayan gece kutlanıyor. Kadir Gecesi dolayısıyla, siyasiler ve il yöneticileri kutlama mesajları yayınladılar.

ÖZ'ÜN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Kadir Gecesi; tüm insanlığı hakka ve hakikate, ahlak ve fazilete çağıran yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı mübarek bir gece, maneviyatımızı ihya etmek için Müslümanlara sunulmuş çok kıymetli bir ikramdır.

Dünyanın birçok yerinde Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı zulüm, şiddet ve cinayetlerin hüznüyle Ramazan ayını tamamlıyoruz. İslam coğrafyasında dinmeyen gözyaşı ve kana bir de İsrail’in Gazze’de, kadın, çocuk, yaşlı demeden masum insanlara yönelik zalim saldırısı üzüntümüzü ve burukluğumuzu daha da artırmaktadır. Kadir gecesini idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman kardeşlerimizin, tüm mağdur ve mazlumların dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak hepimizin sorumluluğudur. Bu mübarek geceyi vesile kılıp, Kuran'ın bizlere olan mesajını hakkıyla idrak etmeye, İslam coğrafyası olarak içinde bulunduğumuz acziyetin sebeplerini Kur’anın rehberliğinde tekrar değerlendirmeye muhtacız.

Bu duygu ve düşüncelerle, bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir Gecesinin feyz ve bereketiyle bizim ve ailemizin, müminlerin ve insanlığın kurtuluşuna; İslam coğrafyasını kuşatan zulüm ve haksızlıkların son bulmasına vesile olmasını diliyorum."

ÇALIK'IN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık şu mesajı yayınladı:

"Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif'in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ni idrak etmenin heyecanını yaşıyoruz. 

Kadir Gecesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir. Bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

Mübarek Ramazan Ay'ında, Filistin'de masum insanlara yönelik yapılan zulüm, şiddet ve katliamların üzüntüsünü yüreğimizde yaşıyoruz. Cenab-ı Allah; vatanlarını korumak ve gelecekleri için mücadele eden Filistin halkının her zaman yanında olsun ve dayanma gücü versin. 

Rabbim, bu gece hürmetine, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşların durmasını, bütün din kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasını nasip eylesin.

Bu düşünce ve duygularla Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

AKIN'IN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın'ın Kadir Gecesi mesajı şöyle:

"Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif'in son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne kavuşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz.

Bu gece, hatalarımızdan ders almalı ve geçmişimizin muhasebesini yapmalıyız. Değerli hemşehrilerimin, bu geceyi Rabbin rızasına uygun geçirirken, İslam dünyasının içinde olduğu sıkıntılardan kurtulması için dua edeceği hissi ve mutluluğu içerisindeyim. Bu gece vesilesi ile dünyamızın dört bir yanında savaşlardan mağdur olan insanların kurtuluşa ve huzura ermelerini Yüce Allah'tan temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kadir Gecemizin İslam âlemine ve tüm insanlığa, barış ve huzur getirmesini diliyor, tüm hemşehrilerime en kalbi selam ve saygılarımı sunuyorum."

ŞAHİN'İN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, mesajında "Manevi bir iklimden geçerek, birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif'in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ni idrak etmenin coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyamıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize refah ve huzur getirmesini temenni ederken, bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. 

Yeryüzünün esenlik ve selametle dolu olduğu böyle bir gecede, savaşın, kargaşanın ve şiddetin olmaması gereken böylesi kutsal günlerde acıya maruz bırakılmış Filistin'li, Suriye'li, Irak'lı, Doğu Türkistan'lı, Kırım'lı müslüman kardeşlerimizin acılarının dinmesini, aramızdaki kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve paylaşma duygularımızın daha da artmasını diliyorum.

Bu duygularla, aziz milletimizin ve İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gece yapacağımız dua ve ibadetlerin, insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."dedi.

ÇAKIR'IN MESAJI..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yayınladığı mesajda, "Rahmet ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, Müslümanlar için bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kur’an-ı Kerim’in indiği ve bir ömürden daha hayırlı olan bu gece; bizler için bir lütuf,  Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu, yapılan dua ve tövbelerin kabul edildiği hayırlı ve kutlu bir gecedir. 

Dünyanın ve insanlığın huzursuz olduğu, haksızlığın ve adaletsizliğin had safhaya ulaştığı, başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının sel olup aktığı günümüzde, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmalıyız. 

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin yaşanan bu zulümlerin sona ermesine vesile olmasını niyaz ediyor, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını diliyorum. 

Başta hemşerilerim olmak üzere, ülkemizin ve tüm İslam Alemi’nin, Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."dedi.

GÜRKAN'IN MESAJI..

Battalgazi İlçesi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yayınladığı mesaj şöyle:

"Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin idraki içerisindeyiz. Birlik ve beraberliğimizin, yardımlaşma duygularımızın zirvede olduğu Ramazan ayını, millet olarak huzurlu bir ortamda geçirirken, İslam Coğrafyası'nda yaşanan olaylar hepimizi derinden üzmektedir. Dolayısıyla İslam alemi için önemli günler, bu anlamda büyük önem arz ediyor. Mübarek Kadir Gecesi'nde, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi yeniden gözden geçirerek, kıymetini iyi bilelim. Bu gecenin feyiz ve bereketinden en iyi şekilde yararlanmalıyız. Cenab-ı Hak, Kadir Suresi'nde “Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” buyurmaktadır. Bu gece bütün olumsuzlukların esenliğe dönüşmesi için dua zamanıdır. 

Dualarda buluşmak temennisiyle bütün İslam âleminin, milletimizin ve hemşehrilerimin Mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız