SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bin Aydan Daha Hayırlı Gece'

A- A+ PAYLAŞ

Kuran'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Hz. Muhammed'e elçilik görevinin verildiği gece olarak, her yıl Ramazan ayının 27'nci günü kutlanan Kadir Gecesi' bu gece.

MÜFTÜNÜN AÇIKLAMASI..
Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı açıklama şöyle:

"Cenab-ı Allah’a hamdü senalar olsun ki bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesine (15 Eylül Salı Gününü 16 Eylül Çarşamba gününe bağlayan gece) birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmış bulunuyoruz.

Kadir Gecesi hayırlarla dolu olayların meydana geldiği bir gecedir. İnsanlara dünya ve ahirette mutlu olmanın yollarını gösteren, insanlık alemini karanlıklardan çıkarıp, aydınlığa kavuşturan, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim; Ramazan Ayı'nda, Kadir Gecesi'nde inmiştir. Kur'an-ı Kerim gibi insanlık için bir hidayet rehberi olan kitabın böyle bir gecede inmesi hem ona hem de Ramazan ayına müstesna bir şeref kazandırmış, kadrini yüceltmiştir.

Kadir Gecesi, gecelerin en feyizlisi ve bereketlisidir. Bu gece çok şerefli ve müstesna bir gece olduğundan Kur'an-ı Kerim'de müstakil bir sûre ile şerefi yükseltilmiş, doksan yedinci sûre olan “Kadir sûresi” buna tahsis edilmiştir. Bu sûrede gece ile ilgili olarak şöyle buyurulur: ”Doğrusu biz Kur'an-ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır, melekler ve ruh (Cebrail a.s.) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. Kur'an-ı Kerim'in bu gecede inmesi, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olması, ezelde takdir ettiği şeylerden bir yıllık olayların, ana kitaptan alınarak, görevli meleklere bildirdiği gece olması sebebiyle de Kadir Gecesi üstün bir değer taşımaktadır. Cebrâil, (a.s.)'ın diğer meleklerle bu gecede yer yüzüne inerek Allah'a ibadet eden kulları selamlamaları ve bu gecenin tan yeri ağarana kadar selâm ve esenlik olması da ilâhî rahmetin çok güzel bir tecellisidir.

Bin aydan daha hayırlı olduğu açıkça bildirilen bu gece bizim için Yüce Allah'ın bir lütfüdür. Hiç şüphesiz Kadir Gecesi'ne yetişmek, biz mü'minler için büyük bir ikram olduğu gibi en iyi şekilde değerlendirilmesi gereken bir fırsat gecesidir.

Kadir Gecesi'nin ibadetle geçirilmesi büyük bir kazançtır. Çünkü bu gecede yapılan ibadet bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlıdır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bu gece ile ilgili olarak şöyle buyurmuştur: “Kim faziletine inanarak ve sevabını umarak Kadir Gecesi'ni ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır.

Bu gece camilere giderek, namaz kılarak, Kur'an-ı Kerim okuyarak, tövbe ve istiğfarda bulunarak, Allah’ı zikrederek, Peygamberimize salatü selam getirerek, kendimize, ailemize, tüm müminlere dua ederek ihya etmek uygun olur.

Ayrıca bu gecede okunabilecek bir duayı da Peygamberimiz (s.a.s.), eşi Hz. Âişe (r.a.)'ye öğretmiştir. Hz. Âişe (r.a), bunu şöyle anlatır: “Hz. Peygamber'e dedim ki: ”Ey Allah'ın Resûlü, Kadir Gecesi'ne rastlarsam nasıl duâ edeyim?' Peygamberimiz (s.a.s): ”Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” diye dua et buyurdu.(5) Bizde kendimize, ailemize, ölmüşlerimize, bütün Mü’min’lere hayır dualarda bulunalım.

Bütün Malatyalı Kardeşlerimizin Kadir Gecelerini tebrik eder, bu gecenin Malatya’mız ve tüm insanlık hakkında hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim."

MESAJLAR..
AKP Milletvekili Öznur Çalık ise, mesajında "Rahmet ve mağfiret ayı olan Mübarek Ramazan ayının, Kur'an'ı Kerim’in vahiy yoluyla Peygamberimiz Hz.Muhammed (SAV)e gönderilmeye başlandığı gece olması hasebiyle, en anlamlı gecesi olarak kabul ettiğimiz Kadir Gecesi’ne bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Dini vecibelerimizi yerine getirerek, huzur içerisinde idrak edeceğimiz, dualarımızla ve ibadetlerimizle, büyüklerimizin dualarını, küçüklerimizin gönüllerini alarak geçireceğimiz bu manevi gecede sevdiklerimizi, akrabalarımızı ve hastalarımızı da ziyaret etmeli, sevincimizi çoğaltmalıyız.

Toplumsal olarak dayanışmamızı, yardımlaşmamızı ve kardeşliğimizi pekiştiren mübarek Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin tüm Hemşehrilerime, Ülkemize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyor, bu vesileyle Vatanı uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize ve Gazilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

AKP Milletvekili Fuat Ölmektoprak'ın mesajı şöyle:

"Bereket ve huzur içerisinde geçirmekte olduğumuz mübarek Ramazan ayının, manevi lezzetinin doruğa ulaştığı ve tövbe kapılarının ardına kadar açıldığı Kadir Gecesi'ni idrak etmenin ve mutluluğuna ulaşmanın sevincini yaşamaktayız.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Allah’a yakın olduğu gecelerin en önemlisidir. Bu gece; kişilerin kendilerini yeniden gözden geçirmeleri, doğru ve yanlışlarını belirleyebilmeleri, geleceğe bilinçli adımlarla yürüyebilmeleri açısından önemli bir gecedir.

Bu gece dargınlıklara, kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği geçerli kılmak için de bize önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu gece kırık kalpleri onaralım. Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı Hemşehrilerimin ve Tüm İslam Aleminin Kadir Gecesini kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan temenni ederim."

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün mesajı da şöyle:

"İnsanların kurtuluşuna vesile olan, rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu müstesna gecelerden biri olan Kadir gecesine ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Bu vesile ile tüm Malatya’lı hemşehrilerimin ve İslam âleminin mübarek Kadir gecesini en içten dileklerimle tebrik eder, tüm insanlığın huzura kavuşmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır şu mesajı yayınladı:

"Başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi’ni kutlar, bu gecenin İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız