SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bin Dekarlık Alanda Seracılık Yapmayı Planlıyoruz"

0
Güncellendi - 2020-05-14 01:19:09
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan ilçesinde 2 yıl önce Sera Organize Sanayi'nin alt yapısının oluşması ve çiftçilerin tecrübe kazanmaları amacıyla kurulan serada domates ve salatalık üretimine devam ediliyor.

Malatya Vali Yardımcısı ve Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, serada incelemede bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, ilçede Boztepe Recai Kutan Barajı'nın katkısıyla sulu tarıma geçilmesinin ardından tarım ürünlerinin hem çeşit hem de miktar olarak artış gösterdiğini söyledi.

Üretimin hızla devam ettiğini aktaran Büyüknalçacı, şöyle devam etti:

"2018 yılından SODES Projesi kapsamında ilçe belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde domates ve salatalık fidelerinin ekiminin  ve satışının yapıldığı bir alan oluşturduk. İlçede örtü altı üretime geçilmesi hedefleniyor. Yazıhan Kadın Kooperatifi iş birliği ile de kadınları seracılık alanında yetiştireceğiz inşallah."

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ise seranın ilçede deneme amaçlı yapıldığını ve son 2 yıldır güzel sonuçlar aldıklarını hatırlattı.

İlçede seracılığı geliştirmek ve çiftçilere seracılığı öğretmek amacıyla projeyi sürdürdüklerini aktaran Öztürk, "Yazıhan'da kurulacak Sera Organize Sanayi'nin alt yapısının oluşması ve çiftçilerin tecrübe kazanmaları amacıyla biz bu çalışmayı başlattık. İnşallah önümüzdeki dönemde 500-1000 metrekarelik alanlarda değil, bin dekarlık alanda seracılık yapılmasını planlıyoruz. İlçemizin, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Yazıhan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zafer Tanrıverdi ise yaklaşık 4 yıl önce yapılan çalıştaylarda sulu tarıma geçildiğinde ekilebilecek ürünler üzerinde çalışıldığını belirtti.

Çalıştaylardan çıkan sonuçlardan birinin de seracılık olduğunu dile getiren Tanrıverdi, "Geçen yıl 250 metrekare alanda 6-7 ton domates, 4-5 ton civarında salatalık üretimi yapıldı." ifadelerini kullandı.

Sera incelemesine İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit de eşlik etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Ferit (3 yıl önce)
    Önce var olan 120 bin dekarlık alana düzenli sulama sağlasınlarda ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Durucasulu (3 yıl önce)
    Mantıkli isler yapmak elbet guzel ancak haber başlıhğı ilginç Dekar kavramını bilmek lazım biraz UÇMUŞLAR 1000Dekarın kaç m2 yada anladığımız dönüm ile kıyasladığımizda uçtuklarını görursünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (3 yıl önce)
    Malatya'da yıllardır seracılık yapan ve iyi sonuçlar elde elde eden üreticiler var. Hemen eleştiri yapılması mantıksız. Denenmiş karlı olacağı anlaşılmış. Burada serada üretilen mal antalya ya göre daha maliyetli olabilir. Fakat aracı sayısı düşeceğinden, yol maliyeti azalacağından ve fire miktarı düşeceğinden karlı olacaktır. Bekara karı boşamak kolay derler. O makamlarda oturanlar gerekli araştırmayı yapıp ona göre proje hazırlamışlardır. Bende dahil klavyede yazarak olmaz. Hayırlısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)
    Akıllilar! Malatya'da seracılık üretim amacıyla olmaz. Bilimsel araştırma, eğitim için olur. Mersin'de 3 liraya üretilen salatalık Malatyada 10 liraya mal olur. Biraz mantık lazım. Haber olsun, reklam olsun mantığı yanlış.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    bu Sera değil Yüksek Örtü Altı sera cam olur
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Seraciligin mantigi nedir acabs sorsaniz bilmezler.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nedir merak ettik.İllahi yapılan ne varsa burun kivirmak zorunda mısınız.Varin buyrun daha iyi biliyorsunuz madem siz yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bizim insanımızda takdir etmeyi örnek alıp üretmeyi akletmez anca kibarcası çamur atar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özhan (3 yıl önce)
    En başta böyle bir proje için destek olan sayın belediye başkanımız Nevzat Öztürke ve bütün emeği geçenlerden Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla