SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bin Hektara Çıkarılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:05:43
A- A+ PAYLAŞ
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Malatya Valiliği işbirliğinde, Beydağı'ndaki kayalar delinip saksı gibi toprakla doldurularak oluşturulan 900 hektarlık ormanın bin hektara çıkarılacağı bildirildi. 
     
Malatya Valisi Ulvi Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beydağı ağaçlandırma sahasının çok zor şartlarda oluşturulduğunu söyledi. Beydağı'ndaki ağaçlandırma çalışmasının, toprağın bulunmadığı ve tamamen kayalık olan zeminde yapıldığını belirten Saran, ''Yeterli derinlik elde etmek için mecburen kayaları delmek gerekiyordu. Kayalar delindi ve elde edilen derinliğe çevredeki toprağın konulması ve hatta ilave toprak getirilmesiyle fidanlar dikildi. 300 bin fidanın dikildiği bu süreç çok meşakkatliydi'' diye konuştu. 
     
Ağaçlandırılan alanın Konak Mahallesi'ne ve Elazığ tarafına doğru genişleyeceğini anlatan Saran, daha önce delinemeyen bölümlere çukurlar açmaya devam ettiklerini dile getirerek, ''Aynı özellikteki diğer alanlar da delinerek ağaçlandırma yapılacak. Çalışmalar devam ediyor. Şimdi 900 hektar alan ağaçlandırılmış durumda. Bunu bin hektara çıkaracağız'' dedi. 
     
Fidanların sulanması için sistem kurduklarını kaydeden Saran, Beydağı'nın eteklerindeki Malatya'dan tepedeki su depolarına motor gücüyle su basarak yağmurlama sistemiyle fidanları suladıklarını söyledi. 
     
Beydağı'na geçtiğimiz günlerde halk yürüyüşü düzenlediklerini hatırlatan Saran, amaçlarının insanları hayat boyu spor yapmaya, sağlıklı nesiller yetiştirmeye teşvik etmek olduğunu dile getirdi. 
     
Yürüyüşe 5 bini aşkın kişinin katıldığını anımsatan Saran, ''Amacımız aynı zamanda Beydağı'ndaki ağaçlandırma sahasını, oradaki ağaçlandırma çalışmalarını göstermekti. Herkes gördü ki gerçekten çok başarı sağlanmış. Beydağı ağaçlandırması kış mevsiminden sonra oldukça canlı. Fidanlar yüzde 90'lar seviyesinde tutmuş durumda. Baharla birlikte de fidanlar sürgün vermiş. Gayet sağlıklıydılar'' diye konuştu. 
     
Malatya Valiliği ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın işbirliğinde geçen yıl Beydağı'ndaki kayalıklar delinerek saksılar oluşturulmuştu. Bu saksılarda 300 bin fidan toprakla buluşturulmuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız