SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bin Kişilik Kontenjan Olur mu?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:24:39
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Toplum Yararına Programlar kapsamında Malatya’ya ayrılan  kontenjanın artırılmasını istedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Toplum Yararına Programlar kapsamında illerin kontenjanlarının belirlendiği ifade ediliyor. Alınan bilgilere göre TYP Kapsamında Malatya’ya Bin kişilik kontenjan ayrıldığı ifade ediliyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, belediyeler ve milli eğitim müdürlükleri bünyesinde geçici olarak işçi çalıştırmayı sağlayan  TYP kapsamında Malatya’ya ayrılan kontenjanın artırılmasını istedi.

27. BÜYÜK ŞEHİRE BİN KİŞİLİK KONTENJAN OLUR MU?

Malatya’nın 769 bin nüfusu ile Türkiye’nin en büyük 27. Şehri olduğunu belirten Ağbaba, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Malatya’ya TYP kapsamında 2013 ve 2014 yıllarında 500’er kişilik kontenjan ayrılmıştı. Bu rakamların Malatya için kabul edilemeyeceğini belirtmiştik. Haklı olduğumuz geçen yılki  500 kişilik TYP seçmelerine 5 Bin işsizin katılmasıyla ortaya çıktı.Bu yılın ikinci yarısı için de bin kişilik kontenjan ayrılması Malatya’ya istihdam alanında yapılan haksızlıktan başka bir şey değildir.” Dedi.

İŞSİZ ÇOK, İSTİHDAM ALANI AZ

Malatya’nın ilçelerinde istihdam yaratan  fabrikaların, işletmelerin olmadığını belirten Ağbaba, “TYP ile ilçelerdeki işsizlerin geçici süreliğine de olsa çalışmaları sağlanmaktadır. Malatya gibi işsiz sayısının çok, istihdam alanının dar olduğu illere Bakanlık tarafından hem öncelik verilmeli hem de yüksek kontenjan ayrılmalıdır.Malatya’ya ayrılan Bin kişilik kontenjan mutlaka artırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız