SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bin Kişilik Yurt Yapılacak'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, üniversite öğrencilerinin barınma sorununun giderilmesi amacıyla 30 milyon liralık harcamayla bin kişilik yurt ve sosyal tesisleri inşa edileceğini, ihaleye ilişkin ilanın önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.

Çalık'ın sekreteryasından konuya ilişkin olarak gönderilen açıklama şöyle:

"Malatya Milletvekili Öznur Çalık Malatya’daki Yüksek Öğrenim öğrencilerinin barınma sorunlarının giderilmesi yönünde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yüksek Öğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının kendileri için son derece önemli bir gündem maddesi olduğunu ifade eden Çalık, “Bir süredir Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık Bakanlığı nezdinde takibini sürdürdüğümüz 1000 kişi kapasiteli Öğrenci Yurdu ve 1000 kişilik sosyal tesis inşası projesine ilişkin ihale 22.05.2009 tarihinde Yapı işleri Genel Müdürlüğü Yapım Proje Dairesi Başkanlığınca onaylandı. Malatyamıza kazandıracağımız bu tesisle öğrencilerimize yeni bir hizmet daha sunmanın gurur ve mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Yaklaşık 30 milyon TL maliyeti olacak proje 31.671 m2’lik bir alanda inşa edilecek. Yurt Projesinin modern bir yapı şeklinde inşa edileceğini belirten Öznur Çalık, “Her blokta tek kişilik ve üç kişilik odaların yanı sıra zemin katlarda da engelli odaları bulunacaktır. Odalar tuvalet, duş ve lavabosu içinde inşa edilecektir. Öğrenci kardeşlerimize sıhhi ve çağdaş bir yaşam imkanı sağlanacaktır” sözleriyle proje hakkında bilgiler veren Çalık ihalenin 25.05.2009 tarihinde ilana çıkacağını belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız