SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak"

0
Güncellendi - 2016-10-26 02:40:26
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ İş Adamları Mermer Organize Sanayi Geliştirme Dernek Başkanı Ali Akdağlı, Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı çalışmalarının 3 aya kadar başlayacağını söyledi. Akdağlı, OSB’nin hizmete girmesi ile 1 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinde gelinen nokta ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akçadağ İş Adamları Mermer Organize Sanayi Geliştirme Dernek Başkanı Ali Akdağlı projenin hayata geçmesiyle birlikte bölgenin canlanacağını söyledi.

Projenin altyapı çalışmalarının yakın bir tarihte başlayacağını belirten Akdağlı, “Projenin imar planı Bakanlıktan çıkmak üzere, imar planı onaylandıktan sonra kamulaştırma başlayacak. Toplamda 390 dönüm şahsa ait arazi var bu araziler kamulaştırılacak. Akabinde altyapı çalışmaları başlayacak ve bölgede faaliyet göstermek için müracaatta bulunan girişimciler için yer tahsisi yapılarak fabrika kurulumu aşamasına geçilecek. Bu anlamda dernek olarak girişimcilerimiz ile görüşmelerimiz devam ediyor, ilk etapta bölgede faaliyet göstermek isteyen 40'a yakın firma var. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci konuyla ilgili olarak büyük destek verdi ve projenin hayata geçmesi için yoğun bir çaba sarf ediyor” diye konuştu.

Vali Mustafa Toprak’ın da bölgeyi ziyaret ettiği esnada 3 aya kadar altyapı çalışmalarının başlayacağını söylediğini belirten Akdağlı, “Akçadağ Mermer İhtisas OSB projesi sadece Akçadağ için değil Malatya için bölge için çok önemli bir proje bu anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız