SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Özel İdaresi'nin yüzde 65, Malatya Belediyesi'nin yüzde 25, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın yüzde 10 oranında ortak olduğu Malatya İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) şirketi, Bakanlar Kurulu izni alınarak kuruldu. İŞGEM'in faaliyete geçmesiyle bin kişiye iş imkanı sağlanacağı kaydedildi.
 
Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, İş Geliştirme Merkezlerinin küçük girişimcilerin ve işsizlerin iş kurmasını ve geliştirmesini destekleyen ve kolaylaştıran, dolayısıyla da işletmelerin hayatta kalma ve büyüme olanaklarını artıran, Türkiye için yeni sayılabilecek bir istihdam oluşturma ve iş kurma modeli olduğu belirtildi. Açıklamada, "İşletme kuluçkalıkları veya KOBİ fidanlığı olarak adlandırabileceğimiz İŞGEM'ler, bünyesinde barındırdığı yeni işletmelere, yönetim danışmanlığı desteği, finans kaynaklarına erişim imkanı, uygun koşullarda işyeri mekanı, ortak ofis ekipmanı ve ofis hizmetleri sunarak adeta onları beslemekte ve en zayıf oldukları iş kurma aşamasını sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve büyümelerini sağlamaktadır" denildi.
Özelleştirme İdaresi'nin yönetiminde iken Vali Ulvi Saran'ın girişimi ile Malatya İl Özel İdaresi'ne devredilen, Uçbağlar Mahallesi'nde bulunan 10 bin 518 metrekare kapalı alana sahip Tekel depolarında kurulacak olan Malatya İŞGEM için tadilat ve çevre düzeni planlarının hazırlanarak KOSGEB'e hibe başvurusu yapıldığı ve KOSGEB tarafından 750 bin TL hibe verildiği kaydedildi. Hibe dışında ihtiyaç duyulan harcamaların ise İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanacağı ve İŞGEM'in tadilat işlemlerinin tamamlanmasıyla 2-3 ay içinde faaliyete geçeceği kaydedildi.
 
Valiliğin açıklamasında, Malatya İŞGEM için bugüne kadar 2 binin üzerinde şirket kurma başvurusu alındığı ve İŞGEM'in faaliyete geçmesiyle bin kişiye iş imkanı sağlanacağı kaydedilerek, Malatya İŞGEM'in girişimciliği özendirerek ve küçük işletmeleri destekleyerek, yerel ve bölgesel gelişmeye katkıda bulunacağı belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız