SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bin Rakımın Altında Zarar Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:02:16
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da il merkezi ve bazı ilçelerde kayısı çiçekleri dondan zarar gördü. 

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ (TARSİM) Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayısı ağaçlarındaki çiçeklerde hasarın hava sıcaklığının eksi 2 derecenin altına düşmesiyle meydana geldiğine dikkati çekti. 

İl merkezi ile Darende, Yazıhan, Kale, Battalgazi, Akçadağ ilçeleri ve Hekimhan ilçesinin alçakta kalan yerlerindeki kayısı çiçeklerinin dondan etkilendiğini bildiren Akın, buralarda hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

Kayısı ağaçlarındaki zararların bahçelerin bulunduğu alanın yüksekliğine göre değiştiğini ifade eden Akın, ''Rakımı bin metre ve altındaki ilçe ve köylerde dondan etkilenme söz konusu. Henüz hasar belirtilerini tespit edebiliyoruz. Hasar oranı ise ancak mayıs ayında netleşecek'' dedi. 

-İlçelerdeki durum- 

Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar, Malatya'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kayısı ağaçlarının önceki yıllara oranla 20 gün erken çiçek açtığını, daha sonra sıcaklıkların düşmesiyle çiçeklerin dondan etkilendiğini dile getirdi. 

İl merkezine yakın Battalgazi ilçesi ile köylerde hasar oranının yüzde 60-70 dolaylarında olduğunu vurgulayan Başar, hasar tespitlerinde çiftçilerin yapacağı ihbarın önemli olduğunu aktardı. 

Yetkililer, Arguvan'da yüzde 15-20, Hekimhan'da yüzde 30-35, Arapgir'de ise yüzde 40 civarında hasar tespit edildiğini açıkladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız