SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bina Yıkıldı Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Yeşiltepe sakinleri ve bazı esnaflar, belediye başkanı Ahmet Çakır için verdiği iftar yemeğinde “Yeşiltepe’nin uğradığı haksızlıkların giderilmesini istiyoruz. Yeşiltepe’de sadece zabıta değil hizmet de görmek istiyoruz” dediler.

Mahalle gezileri kapsamında 8 mahalleden oluşan Yeşiltepe'de iftar yemeğine katılan Belediye başkanı Ahmet Çakır’a esnaflar sorunlarını aktardı ve çözümü için söz istediler.

Koşu Mahallesi 11. sokaktaki bir evde gerçekleştirilen ve İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Esenlik Genel Müdürü H. Uğur Polat, Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, mahalle muhtarları ile semt esnaflarının katıldığı iftar yemeğinde konuşan Tahsin Derme “Boztepe’nin (Yeşiltepe) sorunlarını birebir aktarmak ve yapılacak yatırımlar konusunda söz almak için düzenlediğimiz bu yemeğe katıl ımızdan dolayı teşekkür ederim.60.000 nüfuslu Boztepe yıllardır haksızlığa uğruyor. Siyasiler bizleri seçimden seçime hatırlıyor. İller bankasından nüfusa göre alınan paralar Boztepe yerine yolun üst tarafına gidiyor. Sayın başkanımızdan Esenlik marketin açılması ve ekmek satış büfesinin kurulması için söz istiyoruz. Boztepe’de Belediyenin zabıtasını çokca görüyoruz artık sadece zabıta değil yatırımlarını da görmek istiyoruz.” dedi.

Belediye başkanı Ahmet Çakır “Mevcut haliyle klasik yapılaşmanın olduğu Yeşiltepe’de ilk olarak Gazi Mahallesini kapsayan Kuzey Kuşak yolu projemizi Kayalık Bölgesine kadar açacağız. İkinci olarak Seyrantepe mahallesinde yapacağımız Semt konağı ve o civarda açacağımız Esenlik Market ile hizmetin ilk adımını atmış olacağız. Ayrıca Park yapımı projemiz ve sosyal Belediyecilik anlayışı doğrultusunda okullarımızın bahçesini toz-topraktan kurtarıp satranç alanları oluşturacağız. Tüm bu hizmetler sanırım 3-4 ay içinde bitirilecek.”diye konuştu.

Semt sakinlerinin “ Semtimize kat artışı verilemez mi?” ve “Semtimizin gelişmesi için bir resmi kurumun örneğin Valiliğin buraya getirilmesi olmaz mı?” sorularına Başkan Çakır; “Bu teknik bir konu. Cadde ve sokaklarımız küçük. Alt ve üst yapı planlamaları mevcut duruma göre yapıldı. Kat artışı verildiğinde bunlar hep alt üst olacak, yani büyük sıkıntı yaşanacak. Yapılacak planlama sonrasında bunlar tekrardan gündeme gelebilir.

Valilik binasının yıkılması söz konusu değildir. Batıda 100- 120 yıllık hiçbir özelliği olmayan binalar değerli mücevherler gibi korunuyor. Bu binalar kentin hafızalarıdır. Belediye binamız yıkıldı. O tartışmaya girmek istemiyorum ama Valilik binası için yıkım söz konusu değildir. Taşıması konusunda ise Yeşiltepe Valilik için hiç uygun bir yer değil” diye özetle yanıtladı.

İftar yemeği karşılıklı sohbetten sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız