SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bina Yok Kesinti Var!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:25:08
Bina Yok Kesinti Var!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki elektrik dağıtımını sağlayan Fırat EDAŞ Malatya İl Müdürlüğü'nce, 'tesis veya bakım çalışmaları' gerekçe gösterilerek yapılan elektrik kesintilerindeki özensizlik eleştirilere neden oluyor. Fırat EDAŞ tarafından basın kuruluşlarına gönderilen elektrik kesintisi duyurularında, kesinti yapılacak mahalle, cadde ve sokakların bazı zamanlar net bir şekilde belirtilmemesi karışıklığa yol açıyor. Açıklamalarda; bir mahallenin elektrik kesinti  listesinde yer alması ve yanına parantez içinde 'Kısmen' yazılması, o  mahallede yaşayan vatandaşları tereddüt içinde bırakıyor.

Planlar Alt Üst Oldu

Belirsizlikler bununla da sınırlı kalmayıp, bazı zamanlar elektrik kesintisi yapılacağı duyurulan yerlerde kesinti  olmaması da bu konudaki özensizliği gözler önüne seriyor.  Fırat EDAŞ Malatya İl Müdürlüğü tarafından Valilik aracılığı ile basın kuruluşlarına 15 Ekim günü gönderilen  duyuruda; 19 Ekim günü saat 08.00 ile 18.00 arasında elektrik kesintisi yapılacak yerler arasında; Ferhadiye Mahallesi'nde bulunan Hamikoğlu 1. Sokak'ta  bulunuyordu. Ancak belirtilen gün Hamikoğlu 1. Sokak'ta elektrik kesintisi yapılmadı. Bu da özellikle Kurban Bayramı'nın hemen öncesinde yapılan bayram hazırlıkları açısından vatandaşın programını alt üst etti.

 

O Bina Yıkılmıştı!..

 

Elektrik kesintilerine bir başka eleştiride; uzun süreli kesintiler yapılmasından gelirken,  Fırat EDAŞ Malatya İl Müdürlüğü'nce dün basın kuruluşlarına gönderilen  kesintisi listesindeki  özensizlik yine gözlerden kaçmadı. Açıklamalarda bazen kesintinin yapılacağı yerlerdeki fabrikalar, benzin istasyonları ve kamu binalarına yer verilirken, Tecde bölgesindeki kesinti listesinde 'Özel Harekat Şube Amirliği'de yer aldı. Ancak, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün Tecde'de bulunan binası depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile bu yılın Mayıs ayında yıkılmıştı.

 

Vali'de Eleştirmişti

 

2 Ekim günü yapılan Malatya İl Koordinasyon toplantısında Vali Vasip Şahin, toplantıya geç katılan AKSA Elektrik Şirketi’nin personeline tepki göstererek;  “Toplantıya davet edilmenize rağmen geç kaldınız, diğer işleri de böyle yaparsanız olmaz yani. Malatya'ya geldiğim günden bugüne kadar sürekli bir sıkıntılar iletiliyor.  Müdürünüz bu toplantıya katılmayacak da hangi toplantıya katılacak. Bu tür toplantılarda ben kendisini istiyorum. Belediye sizden şikayetçi, kara yolları sizden  şikayetçi, köylü sizden şikayetçi. Devlet daha iyi hizmet yapılsın diye özelleştirme yapılıyor.” demişti.

 

 

Fırat EDAŞ Malatya İl Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada; çalışmalar nedeni ile elektrik kesintisinin yapılacağı yerler ile zamanları şöyle sıralandı;

 

1 Kasım Perşembe Saat 09.00 ile 16.00 arası; Yakınkent Onbin Konutlar (Kısmen)  - Saat 08.00 ile 17.00 arası ; Dilek yol ayrımı, Ilıcaklar Petrol arkası, Şahnahan yolu ve civarı, Tecde (Kısmen), Bereket Un, Anadolu Un, Tecde Şentepe Mahallesi, Tecde Kayalık, Özel Harekat Şube Amirliği

 

2 Kasım ve 3 Kasım günü saat 08.00 ile 17.00 arası İkizce köyü

 

Kaynak : Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız