SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Binalar Talebi Karşılamıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:58:48
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da işadamları tarafından yaptırılacak olan okul ve pansiyonun temeli törenle atıldı. 
 
Çöşnük Mahallesi Kervansaray Lokantası yakınında 43 derslikli Avni Kığılı İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrencilik Alaaddin Elmas öğrenci pansiyonu temel atma törenine Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Müftü Hacı Yusuf Gül, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile kalabalık bir topluluk katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Son yılarda gerçekten eğitim adına çok güzel şeyler oluyor. Bugün de hem Malatya tarihine ve hem de Malatya eğitim tarihine çok ciddi bir temel atma töreni için bir aradayız. Din Eğitimi Genel Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren İmam Hatip Liseleri bir dönem içerisinde ilçelerimizde İmam Hatip Liseleri kapanır oldu. Gün geldi, İmam Hatip Liseleri öğrenci bulamadı. Ama şimdi, kamuoyunu talebi üzerine yeniden İmam Hatip Liselerine olan rağbet, bu paralel de işadamlarımızın da hassasiyeti ile yeniden İmam Hatip okullarımız açılıyor. Öğrenci sayılarımız giderek artıyor. Şuanda il genelinde 4 bin civarında İmam Hatip Lisesi öğrencimiz var. Ancak mevcut okul binalarımız bu öğrencilerimizin talebini karşılamıyor" dedi. 
 
İşadamı Altan Elmas ise, "Yüce Allah nasip etti, bugüne geldik. Sayın Valimizle İstanbul'da bir toplantıda tanışmıştık. O tanışıklık ve diyalog bizi bugüne getirmiş oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Benim şahsen tanıdığım en gayretli ve başarılı valilerden birisi. Takdir etmek bize düşmez, ama işadamları olarak bürokrasi ile çalışıyoruz. Tabiki bazı zorluklarımız ve sıkıntılarımız oluyor. Bunları da el birliği ile aştık. Bura da sayın valimizin bütün gayretlerini gördük. Kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Milli Eğitim müdürümüz de son derece hem projelerimizi ve hem de bürokrasi işlemlerini bizim için tamamladı. O'na da teşekkür ediyorum. Bir de tabi, Yahya beye teşekkür ediyorum. Kendisi benim büyüğüm ve ağabeyim. Bu eserde bizi de yanına aldı. Muradımız Allah'ın rızasıdır, başka bir beklentimiz yok. Okulun Eylül ayına yetişmesi için biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Biz hem tarihten gelen misyonumuzdan dolayı mutlaka eğitime önem vermeliyiz. Bunu sadece devlet eliyle yapmamız mümkün değil. Bunun için çok değerli işadamlarımızın devlet ile milletin kaynaşması sonucu oluşacak güçle bu yatırımların yapılması gerekiyor. Buradaki öğrencilerimiz, hem inancını öğrenmesi, hem de gelecekte milletini seven, devletini seven, insanları seven insanlar olması da bizi ayrıca mutlu ediyor" diye konuştu. 
 
Vali Ulvi Saran ise, cehalete karşı aydınlık için önemli bir adımın atıldığını belirterek, "Uzun bir süreden beri bu arsa üzerinde kangren haline gelen bir yıkıntının kaldırılarak, burada çok değerli evlatlarımızı yetiştirecek bir tesisin faaliyete geçirilmesi sorununu aşılmasını sağlamış bulunuyoruz. Bu güzel hizmetin hayata geçirilmesinde engin gönüllülükleriyle, maddi zenginlikleri kadar, gönül zenginlikleri ile de örnek olan işadamlarımızın kilit bir rolü olduğunu da ifade ediyorum" dedi.
 
Konuşmaların ardından Müftü Hacı Yusuf Gül tarafından okunan dua ve kesilen kurbanın ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. Hayırsever Ahmet Yahya Kığılı ve Altan Elmas tarafından yaptırılacak olan okul ve pansiyonun Eylül 2012 tarihinde bitirilmesi planlanıyor.
 
VALİYE ZİYARET..
Bu arada Çöşnük Mahallesi Kervansaray Lokantası yakınında temeli törenle atılan 43 derslikli Avni Kığılı İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrencilik Alaaddin Elmas öğrenci pansiyonunu yaptıracak olan işadamları Ahmet Yahya Kığılı ve Altan Elmas, Vali Saran ile istişarete bulundu. Ziyarette konuşan Vali Ulvi Saran, insana yapılan yatırımın en değerlisinin eğitime yapılan yatırım olduğuna dikkat çekerek, okul ve pansiyon yaptıracak olan Ahmet Yahya Kığılı ve Altan Elmas isimli iş adamlarına teşekkür etti. Ziyarette, vali yardımcısı Abid Öztoprak ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız