SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Binalarınızı Boyatın!.. Bu Mecburidir!..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye ana caddelerdeki binaların boyanmasını zorunlu tuttu. 250 bina boyandı, 400 bina daha boyanacak.. Boyamayana ceza var!..

Malatya Belediyesi tarafından yaklaşık bir süre önce başlatılan ve pilot bölgelerde uygulanan “Yıpranmış Bina Cephelerinin Boyanması” uygulaması sonucunda, sözkonusu caddelerdeki görüntü kirliliği sona erdirildiği belediyece açıklandı.

Malatya Belediyesi Çevre Müdürlüğü kontrolünde pilot bölge olarak seçilen Cengiz Topel, Akpınar, Sivas, Atatürk (Kışla), İnönü (İstasyon), Kanalboyu (Şehit Hamit Fendoğlu ve Yunus Emre Caddeleri), Turgut Temelli, Milli Egemenlik ve Fuzuli Caddeleri’nde bugüne kadar 250 dolayında bina boyandı. Binaların boyanması ile binaların dış cephelerindeki yıpranmışlık giderilirken, cadde boyu estetik bir görünüm sağlanmış oldu. Uygulama kapsamında 400 binanın daha dış cephe boyasının yenilenmesi için bina sahip ve yöneticilerine uyarıda bulunuldu.

Belediyeye göre; pilot bölgelerdeki uygulama vatandaşların beğenisini kazanırken, uygulamanın başarıya ulaşması nedeniyle, uygulamanın tüm şehir merkezinde gerçekleştirilmesi kararı alındığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar bakımı yapılmamış ve dış cephe boyası yıpranmış olan tüm binaların şehirde görüntü kirliliği yarattığı belirtilerek, “Yıpranmış Bina Cephelerinin Boyanması Uygulaması”nın tüm Malatya’da uygulanmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Malatya’daki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmaya ve binaların dış cephe yıpranmışlığının yarattığı çirkinliği giderme konusunda Malatya Belediyesi, uygulamanın tüm şehir genelinde başarılı olması için ayrı bir birim kurdu.

Bu doğrultuda, Belediye Çevre Müdürlüğü bünyesinde Görüntü-Gürültü Kontrol Birimi oluşturuldu. 3 ekip halinde çalışmalarını sürdüren birim, dış cephe boyaları yıpranmış binaların yöneticilerine, dış cephe görüntüsünün yenilenmesi konusunda uyarıda bulunuyor. Ekipler bu çalışmaları kapsamında belirlenen bölgelerdeki 400 binanın daha boyanması için bina sahip ve yöneticilerine uyarıda bulundu. Belediye ekipleri, boyanma işleminin yapılmaması durumunda ise cezai işlem uygulayacağını belirtti.

Malatya Belediyesi başlattığı bu uygulama doğrultusunda binaların boyanmasının yanı sıra, eskiyen tabelalar ile güneşliklerin de değiştirilmesi için esnaf ve tüccara uyarıda bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız