SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Binbirsurat' Kaçamadı

A- A+ PAYLAŞ

56 ayrı banka şubesinden sahte kimlikle kredi çeken ve 'binbir surat" lakabıyla tanınan dolandırıcı, son işinde yakalandı. Polis tarafından daha önce düzenlenen bir operasyonda yakalanıp hapis cezası alan M.N.S., bu kez de farklı bir dolandırıcılık yöntemiyle can yakarken yakalandı. Gözaltına alınan zanlının çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

İzmir'de bazı firmaların depolarından alınan malzemelerin yerine teslim edilmemesi üzerine artan şikayetler nedeniyle çalışma başlatan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayı aydınlatmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada zanlının firma depolarını telefonla arayıp malzemeleri almak için bir kamyon gönderdiğini, kiralık kamyona yüklenen malzemelerin de yolda başka bir kamyona yüklenip çalındığı belirlendi.

Dolandırıcılık olayının nasıl gerçekleştiğini tespit eden ekipler İzmir'deki büyük depoların telefonlarını incelemeye aldı. Bornova'daki bir deponun aynı şekilde aranması üzerine önlem alan ekipler, depoda bulunan 14 LCD televizyonun yüklendiği kamyonu takibe başladı. Takip edildiğini bilmeyen kamyon şoförü Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında malzemeleri başka bir kamyona yüklemeye başladı. Operasyon için düğmeye basan ekip, S.K. isimli kişiyi gözaltına alarak Bozyaka emniyet binasına götürdü.

Burada şüpheli hareketlerde bulunan şüphelinin gerçek isminin M.N.S. olduğu ortaya çıktı. "Binbir surat" lakabıyla tanınan M.N.S.'nin üç adet suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, 5 adet resmi belgede sahtecilik, 10 adet hırsızlık, 11 adet dolandırıcılık ve bir kız kaçırma suçlarından kaydı bulunduğu, Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce nitelikli dolandırıcılık suçundan 9 yıl hapis, 200 bin TL para cezası ile Eyüp 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce de hırsızlık suçundan hakkında arama kararı bulunduğu ortaya çıktı.

Hakkında, 2006 yılında İnterpol tarafından dolandırıcılık suçlamasıyla işlem yapılan M.N.S. adliyeye sevk edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız