SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP Terörün Her Türlüsüne Karşıdır"

0
Güncellendi - 2016-11-16 03:45:36
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Bütün kurumları işgal ettiler ama bir tek Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensuplarına güçleri yetmedi, güçleri yetmeyecek” dedi.

CHP Malatya İl Teşkilatı ‘Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Malatyalılarla bir araya gelip, vatandaşların sorunlarını dinleyeceklerini ve partinin politikalarını paylaşacaklarını ifade etti.

Bingöl, Türkiye’nin ciddi bir sorunlar yumağının içerisinde olduğunu iddia ederek, “Türkiye çok sıkıntılı günler yaşıyor. Türkiye yönetilmiyor. 14 yılı tamamlayan bir AKP iktidarı ve sorumluluğunun bilincinde bir ana muhalefet partisi olmasına rağmen Türkiye’yi 14 yıl sonunda yalnızlaştırdı, itibarsızlaştırdı” dedi.

Türkiye’de ekonomi, işsizlik sorunu ve dış politikada atılan yanlış adımların yanı sıra terör belasının olduğunu ifade eden Bingöl, şunları söyledi: “Terör nereden gelirse gelsin, kim ya da kimler tarafından yönlendiriliyorsa yönlendirilsin Cumhuriyet Halk Partisi terörün her türlüsüne karşıdır ve her türlüsüne karşı açık tavır koymuştur. Birde 14 yıldır terörü bu ülkede büyüten, dolaylı yoldan da olsa destekleyip, onların buralarda çok ciddi terörist faaliyetler yapmasına yol açan bir iktidar var. 5-6 yıl önce IŞİD diye bir ismi hangimiz duymuştuk ya da böyle bir örgütün varlığı söz konusu muydu? El Nusra, ÖSO, PKK’yı biliyorduk. Ama birde bunlar başımıza çıktı. Bunlar gelip, ülkenin her tarafından eylem yapabilecek kadar dal budak sardılar.”

Bingöl, CHP olarak teröre sonuna kadar karşı olduklarını belirterek, “Hiçbir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir bireyini asla ve asla terörün ya da terörist örgütlerin uzaktan yakından bir ilişki kurmaya hiç kimsenin cesareti de yoktur, yüreği de yetmez. Öyle bir alçaklığı onların yüzlerine çarparız” diye konuştu.

Sosyal demokrat bir parti olarak darbelerin karşısında durduklarını ifade eden Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz darbe girişimi söz konusu oldu. Çıkıp diyorlar ki ’15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı neredeydi?’ 15 Temmuz gecesi belediye başkanları gece kondu evlerinde saklanırken, bazı bakanlar Gürcistan sınır kapılarında duruma göre vaziyet alıp, kaçmak için fırsat kollarken, bizim genel başkanımız daha olay başlamadan ertesi gün dış politikayla ilgili konuşma yapmak üzere uçakta İstanbul’a giderken bu olaylar patlıyor. Ama hayat öyle acımasız ki, hayat öyle güzel sonuçlar doğuruyor ki yanında Cumhurbaşkanı’nın en yakını AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı oturuyor. Hayati Yazıcı’nın korumaları geliyor, telaşlı bir şekilde ‘efendi bir şeyler oluyor, köprü tutulmuş, tanklar dolaşıyor.’ Tabi Hayati Yazıcı haklı olarak telaşlanıyor. Dönüyor, genel başkanımızla bu bilgiyi paylaşıyor. Gene başkanımız sakinleştiriyor ve ‘Hayati bey bu darbe girişimini kim ya da kimler yapıyorsa, kim olursa olsun biz Cumhuriyet Halk Partisi bundan önce olduğu gibi bu günde yarında darbelerin karşısındayız’ diyor. Biz barıştan yana bir partiyiz. Biz silahı reddeden, terörü reddeden, şiddeti reddeden bir partiyiz.”

‘Kamu kurumlarında sızma var’ denildiğine değinen Bingöl, “Sevsinler böyle sızmayı. 3 kişi sızar, 5 kişi sızar, 10 kişi sızar, 50 sızsın, 100 sızsın, bin sızsın 50 bin kişi de mi sızar? 60 bin kişi de mi sızar? Yol verdiniz yol. ’Mevziimiz aynı’ diyorsunuz. ‘Farklı yollardan aynı mevziiye gidiyoruz’ diyordunuz. Birbirinizi kullandınız, kolladınız. Sonuçta da ülkenin başına bu bela tebelleş edildi. Bu bela geldi 241 vatandaşımız o gece şehit oldu. İktidar şimdilerde başka bir şey yapıyor. Fırsat bu fırsat kendinden olmayan, kendini eleştiren, başka siyasi düşünceye sahip olan kim varsa o kazanın içine atıp, eritmeye çalışıyor. Yağma yok. Bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi var. Siz ne yaparsanız yapın, bütün kurumlara baskı kurasınız, bütün kamu kurumlarına yandaşlarınızı yerleştirirsiniz, bütün işadamlarını baskı altına alırsınız, özgür basını tutsak hale getirir 142 basın emekçisini cezaevine atarsınız. Üniversite diye bir şey bırakmadılar. Bütün kurumları işgal ettiler ama bir tek Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensuplarına güçleri yetmedi, güçleri yetmeyecek” diye konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise CHP heyetinin Malatya’da sivil toplum kuruluşları ve ilçeleri ziyaret ederek, bir alan çalışması yapacaklarını kaydetti.

Kiraz, Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük görevler düştüğünün farkındayız. Hepimiz sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu bilinç ve sorumlulukla bütün üyelerimiz hepimiz gecemizi gündüzümüze katarak, yarın seçim varmış gibi sahada bir mücadele veriyoruz” dedi.

Battalgazi İl Genel Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’da katıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

chp2

chp1

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Yorumlarınız insafsız ve yanlı. Tekrar belirtmek istiyorum. Bir pati içinde ve o partiye oy verenler arasında her görüşten insan vardır. Kişiler suçlanabilir ancak partiler suçlanamaz. Madem chp terörü destekliyor diyorsunuz. Peki zamanında PKK' ya dokunulmazlık sağlayan ve tekrar palazlandıran, IŞİD in terör örgütü olduğunu açıklamakta zorlanan parti hangisi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Tam tersine chp bu güne kadar Türkiyenin aleyhine olan ne kadar terör örgütü varsa hep arkasında durdu.Yaşasın kötülük partisi oldu.Nerde bir aleyhte protesto var Sezgin Tanrıkulu,Eren Erdem,Mahmut Tanal,Barış Yarkadaş,Gürsel Tekin gibi vekillerin oralarda olmasını nasıl yorumlayacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sırf R.Tayyip Erdoğan ve AKP nefreti yüzünden.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (7 yıl önce)
    yav he he
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Insanlara,canlilara,zulumyapan,her,turlu,eye lem Paanlara,nahalet,olsun,toruruslernen,is,bir ligi Yapanlarin,allah,belesini,versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali memet (7 yıl önce)
    Boş işler peşindeler dikkate alınır bir tarafları kalmadiki
    0
    0
    Yanıtla