SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bingöl'de Mayınlı Saldırı:8 Polis Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:59:19
Bingöl'de Mayınlı Saldırı:8 Polis Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Bingöl Karlıova'da çevik Kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayın patladı. 10:15 sıralarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 8 polis şehit oldu, 9 polis de yaralandı. Yaralı polisler Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, 8 polis şehit oldu ve 9 polis yaralandı. Yaralı polisler, ambulanslarla Bingöl’deki hastanelere kaldırıldı.

Karlıova İlçesi’ne dün yapılan KCK operasyonu nedeniyle takviye olarak giden Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler, bugün saat 09.30 sıralarında Bingöl’e dönüş için yola çıktı. Polisleri taşıyan sivil plaka takılı midibüsün, saat 10.15’te Karlıova’ya 25 kilometre uzaklıktaki Hacılar Köyü yakınlarına geldiği sırada, PKK’lı teröristler daha önceden karayolundaki menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Kulakları sağır eden patlamayla birlikte minibüs havaya uçtu ve içindeki 17 polisten 8’i şehit oldu, 9’u yaralandı. Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambulanslarla Bingöl’deki hastanelere kaldırılan yaralı polisler için acil kan anonsları yapıldı. Başta polisler olmak üzere çok sayıda kişi kan vermek için hastanelere koştu. 

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız