SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bingöllüler Gece Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Bingöllüler Yardımlaşma Derneği Malatya Şubesi'nce hazırlanan "Bingöllüler Dayanışma Gecesi" Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

‘Dayanışma Gecesi’ne Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Malatya Milletvekilleri İhsan Koca ve Mücahit Fındıklı, Malatya Belediye Başkan Vekili Muammer Özpolat, Malatya Belediyesi başkan vekili Süleyman Erkuş, AKP Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır, AKP Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, MHP Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, MHP Merkez İlçe Başkanı Cumali Gürhan, Malatya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Metin Sümer, Bingöl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Erdem, Bingöl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Hayri Basuğay,Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz, Malatya Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi İlhan Geçit, Malatya Büyükşehir Gazetesi Genel Koordinatörü Mümtaz Toy, Malatya Mavi Nokta Hastanesi Yönetiminden Op. Dr. Reşat Doğan, Hasan Kıran ve Yunus Feyyat Sakin, Bingöl İş Adamlarından Mehmet Börü ve Yaşar Börü, Esnaf Kefalet Bölge Kooperatifleri Başkanı Ali Evren, Demiryol- İş Genel Sekteri Necmettin Aysan, Şeker-İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Elazığ BİN-YAD Başkanı Suphi Güyer, Karlıova Eski belediye Başkanı Azmi Karabulak Malatya’da yaşayan Bingöllü vatandaşların yanı sıra çevre illerden gelen Bingöllüler katıldı.

Gecede, konuşmalar yapan Bingöl Milletvekili Cevdet Yıldız, Yusuf Coşkun ile Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı açıklamalarında sürekli dayanışma, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Bingöllüler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nusret Butakın da, "1999 yılından beri sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdüren derneğimiz, ve yönetim kurulu üyelerinin birlik ve beraberlikleri doğrultusunda din, dil, ırk ayrımı yapmadan bütün insanlığa eşit ve adil bir şekilde yaklaşımını sürdürmektedir. Derneğimizi maddi imkânları el verdiği ölçüde ilimiz genelinde yardıma muhtaç her yaştan vatandaşlarımıza yiyecek giyecek, yakacak gibi maddi ve sosyal yardımlar yapmaktan yine derneğimiz yönetim kurulu üyeleri hasta ziyaretleri düğün taziye ve işletme açılışları gibi etkinliklere özveri ile katılmaktadır.
Amacımız sadece Malatya’da ikamet eden Bingöllü hemşerilerimiz değil, Malatyalı, Erzurumlu, Adıyamanlı, Muşlu, Sivaslı, Diyarbakırlı gibi ülkemizin hangi ilinden olursa olsun ayrım gözetmeksizin birlik ve beraberlik içinde ortak ve kültürel zenginliklerimizi yaşatarak, sosyal dayanışmayı sağlamak ve ülke bütünlüğü hususunda üzerimize düşeni yapmaktır.

Günümüz koşullarında toplumların gelişen teknoloji sayesinde kapalı kalıplarından sıyrılarak sınırları olmayan evrensel bir dünya bütünlüğüne doğru gittikleri görülmektedir. Özellikle görsel ve iletişim alanında son yıllarda dünyada ve ülkemizdeki gelişmeler dikkate alındığında ülkemizin en ücra kasabası, köyü ve hatta mezralarında yaşamını sürdüren bir vatandaşımızın dünyanın herhangi bir ülkesi veya coğrafyasında olup biten olayları anında haberdar olmakta ve yine anında iletişim kurabilmektedir.

Bu teknolojik gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda gelişen toplumumuzda hemşehricilik bağlarının genişleyerek ulusal bütünlüğü ve insanlık değerinin ön plana çıktığı görülmektedir.

Bu amaçla birlik ve beraberliğimizi daha da güçlenerek gelişme süreci içerisinde olan ülkemizin refah ve huzuru için sivil toplum kuruluşu olarak derneğimizin sosyal barış ve kültürel dayanışma içerisinde faaliyetlerini sürdüreceğini bildirir, gecemize katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür eder saygı ve sevgilerimizi sunarım."dedi.

Katılımın yoğun olduğu gecede Bingöl ile ilgili bir sinevizyon gösterisi düzenlendi. Ayrıca Bingöl’den gelen Folklor Ekibi muhteşem bir gösteri sergiledi.

Gecede Ömer Yalçın tarafından okunan “Bingöl Çobanlarına” ve “Bingöl Kenti” adlı şiirler ayakta alkışlanarak yoğun istek üzerine iki kez söylendi.

Gece, Yerel sanatçılardan Hozan Cezmi ve Avni Polat’ın seslendirdiği birbirinden güzel ezgiler ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız