SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir 28 Şubat Tiyatrosu'

0
Güncellendi - 2018-03-02 02:12:14
'Bir 28 Şubat Tiyatrosu'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen Ödenmiş Bedeller ‘Bir 28 Şubat Tiyatrosu’ isimli oyunda; 28 Şubat postmodern darbe dönemindeki insan ve toplum yaşamındaki kırılganlıklar, acılar, zulümler, hüzünler ve baskılar ele alındı.

Yeşilyurt Belediyesi'nin oyuna ilişkin basın bülteni şöyle:

"OYUNDA BASKILAR, ZULÜMLER VE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ ANLATILDI

Postmodern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecinin insan ve toplum yaşamında ortaya koyduğu travmayı anlatan ‘Bir 28 Şubat Tiyatrosu’ oyunu Sabancı Kültür Merkezinde izleyiciyle buluştu.

Tiyatro etkinliği, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri, kurum, kuruluş ve meslek örgütlerinin temsilcileri, davetliler ve sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.

28 ŞUBAT ANLATILDI, HÜZÜNLÜ ANLAR YAŞANDI

28 Şubat döneminde İmam Hatip’li öğrencilerin maruz kaldığı baskı ve zulümlerin anlatıldığı oyunda, başörtü meselesi ile gelen ayrımcı uygulamalar, başörtülü öğrencilerin okullardan atılması, ikna odaları kurulup başlarını açmaları için zorlanmaları, çok sayıda kamu personeli işinden ayrılmak zorunda bırakılması gibi acı, hüzün ve toplumsal huzursuzluğa yol açan etkenler trajikomik şekilde anlatıldı.

Eğitim Bir-Sen'in "Ödenmiş Bedel" kitabından uyarlanan, yönetmenliğini Ömer Konakçı'nın yaptığı oyunda, İrem Alhan, Taner İstek, Sema Küllü, Nihal İclal Çetin, Mohammed Ahmed, Nazlıcan Çankaya, Vahap Baykara ve Tolga Tunç rol aldı.

GENÇ TİYATROCULAR AYAKTA ALKIŞLANDI

Duygusal bir atmosferin oluştuğu tiyatro etkinliğinde bazı izleyiciler gözyaşlarına hâkim olamazken, 22 yıl önce yaşanan darbe dönemindeki zulüm ve baskının merkezindeki insanların yaşadıklarını etkileyici bir performansla sahneye taşıyan genç tiyatrocular oyun bitiminde ayakta alkışlandı."

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız