SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir 28 Şubat Tiyatrosu'

0
Güncellendi - 2016-02-29 19:45:06
'Bir 28 Şubat Tiyatrosu'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Tiyatrosunun Sahnelediği "VicdanSIZLAR" tiyatro oyunu ve “Hangi Özgürlük” adlı kısa sinema filmi seyircilerden büyük beğeni topladı. Katılımcılar gösteri sonrası ayakta alkışladı.

28 Şubat sürecinin insan ve toplum yaşamında ortaya koyduğu travmayı anlatan “Hangi Özgürlük” adlı kısa sinema filmi ve ‘VicdanSIZLAR' isimli tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Birçok masum insanın sırf inancından dolayı fişlendiği, başörtülü kızlar için ikna odalarının kurulduğu 28 Şubat döneminde yaşananların konu edildiği tiyatro oyununda duygusal anlar yaşandı.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tiyatro Ekibi ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından büyük bir gayret ve özveri ile hazırlanan dokuz dakikalık “Hangi Özgürlük” adlı kısa sinema filmi ve ‘VicdanSIZLAR' isimli oyun Sabancı Kültür Merkezinde izleyicisi ile buluştu.

28 Şubat sürecini örnek bir aile üzerinden izleyicilere aktaran “Hangi Özgürlük” adlı kısa sinema filmi ve ‘VicdanSIZLAR’ oyununu Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, 28 Şubat mağdurlarından Zekeriya Şengöz, Fahri Memur, Meşale Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Tamer Çalhan, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından izlendi.

Tiyatro oyunu öncesinde 28 Şubat döneminde yaşanan fişleme, başörtü meselesi ile gelen ayrımcı uygulamalar, başörtülü öğrencilerin okullardan atılması, çok sayıda kamu personeli işinden ayrılmak zorunda bırakılması ve insan hakları ihlallerini anlatan Yönetmenliğini İsa Yumuk ve Ömer Konakçı’nın yaptığı “Hangi Özgürlük” adlı kısa sinema film gösterimi büyük beğeni aldı.

Eğitim Bir-Sen'in "Ödenmiş Bedel" kitabından uyarlanan, yönetmenliğini Ömer Konakçı'nın yaptığı oyunda İrem İlhan, Taner İstek, Sema Küllü, M. Tolga Tunç, Nihal Yakar ve Muhterem Çoban rol aldı. Tek perdelik ‘VicdanSIZLAR' adlı oyun sırasında zaman zaman duygu dolu anlar yaşanırken, bazı izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.

Büyük bir beğeni toplayan gösteri ayakta alkışlandı. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi başta olmak üzere protokol üyeleri tiyatrocuları tebrik ederek kutladı.

"28 ŞUBAT'LARI İNŞALLAH BİR DAHA YAŞAMAYIZ"

28 Şubat dönemini çok iyi anlatan tiyatro oyunu nedeniyle Yeşilyurt Belediyesi ve tiyatro grubunu kutlayan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, "28 Şubat sürecini çok iyi özetleyen bir oyun izledik. İnşallah ülkemiz bir daha 28 Şubat'ları yaşamaz. Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve tiyatro grubunu canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

"HAK, İNANÇ VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Hangi Özgürlük” adlı kısa sinema filmi ve "VicdanSIZLAR" adlı tiyatro oyununa gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Büyük baskı ve acıların yaşandığı 28 Şubat dönemini sanatsal bir faaliyetle anlatmak istediklerini ifade eden Başkan Polat, "Belediye tiyatro ekibimiz ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz gerçekten o günleri çok iyi anlatan bir oyun ve sinema filmi gösterimi yaptı. Yönetmen Ömer Konakçı ve genç kardeşlerimi tebrik ediyorum. Tarihi gelişmeleri, toplumsal olayları ve değerlerimizi anlatmaya bundan sonrada da devam edeceğiz. Uzun bir çalışma döneminden sonra izleyiciyle buluşan bu oyunumuzun sadece yerelde değil, ulusal anlamda da sahnelenmesi için elimizden geleni yapacağız. Etkinliğimizde bizi yalnız bırakmayan Bakan Yardımcımız başta olmak üzere protokol üyelerine ve Malatyalılara çok teşekkür ediyorum" dedi.

28 Şubat döneminde başörtülü kız çocukları ve çok sayıda kamu personelinin çok büyük mağduriyetler yaşadığına vurgu yapan Başkan Polat, "28 Şubat'ta başörtülü kızlarımızın yaşadıkları mağduriyetler ortada. Ayrıca o günleri bilfiil yaşamış çok kıymetli isimlerde bugünkü oyunda bizleri yalnız bırakmadılar. Ortaya atılan iftiralar ve baskı neticesinde o günlerin bedelini 11 yıl cezaevinde yatarak bedelini ödeyen Zekeriya Şengöz abimizle birlikte bugünkü oyunu izledik. Bizler kendisinden din, vatan, millet sevdasını öğrendik. Tiyatro oyununda ifade edildiği üzere hak, inanç ve özgürlüklerimizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'ye günün anısına YEKSAM öğrencileri tarafından yapılan "elif-vav "tablosu hediye etti.

Bülten 

dcd61e8a-77b3-47ba-8059-7a7655e1aeaf

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız