SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Adam Yanlış Yaparsa Tüm Ülke Yapar"

0
Güncellendi - 2017-04-07 03:22:45
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, “Ülkeyi tek adam yönetirse sonuçlar tüm ülke için çok ağır olur.Bir adam yanlış yaparsa bir ülke yanlış yapar. Saddam yanlış yaptı Irak parçalandı. Esad yanlış yaptı, Suriye’nin durumunu ortada” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Mahalle ve Köy Veli Ağbaba Malatya Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği ziyaret ederek referandumla ilgili görüşlerini aktardı. Dernek Başkanı Aliseydi Yücekaya ziyarette yaptığı konuşmada referandum sürecinin devam ettiğini belirterek “Biz devletin bütünlüğünü, milletin huzurunu istiyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkıyoruz. Bu çerçevede sizlere başarılar diliyorum”dedi.

TEK ADAMI TEK ADAM YAPAN VERİLEN YETKİLERDİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Velli Ağbaba burada yaptığı konuşmada ; “Referanduma kısa bir süre kaldı. Biz de çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Gittiğimiz yerlerde getirilmek istenen sistemin sakıncalarını anlatmaya çalışıyoruz. Bu sistemin yasama, yürütme ve yargıyı bir kişiye teslim ettiğini, sonuçta kim seçilirse seçilsin tek adam olacağını belirtiyoruz.Tek adamı tek adam yapan şey aldığı oy değil, verilen yetkilerdir. Saddam Hüseyin , Esad ,Hitler, Hüsnü Mübarek halkın neredeyse tamamının oylarıyla başkan seçildiler.Ama sonuç acı, gözyaşı, parçalanmış ülkelerden ibaret” dedi.

SADDAM’A DUR DİYECEK MEKANİZMA YOKTU, IRAK PARÇALANDI

“Saddam’a oy veren Iraklılar hiç Irak’ın bu hale geleceğini, Saddam’ın ülkeyi paramparça edeceğini düşünür müydü? Bunu böyle düşünseler Saddam’a oy verirler miydi?” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba; “ 1991 yılında Saddam Hüseyin, Kuveyt’e girdi, Saddam Hüseyin gaz bombası atarsa ondan korunmak için evlerimize naylon çektik. Saddam’a dur diyecek bir mekanizma yoktu. İstediği her kararı tek başına alıyordu.Irak’ta 1 buçuk milyon insan öldü.Yüzbinlerce kadına tecavüz edildi. Bu acı sonuçla birlikte Irak birbirine kırdırıldı. Saddam Hüseyin idam edildi. Bir adam yanlış yaparsa bir ülke yanlış yapar. Saddam yanlış yaptı Irak parçalandı. Esad yanlış yaptı Suriye’nin durumunu görüyorsunuz. Bakın burada AKP’li var, CHP’li var, MHP’li var. Komşumuz hayatını kaybettiğinde, tabutuna ilk omuzu biz atıyoruz.Hangi düşünceden, hangi partiden olduğuna bakıyor muyuz? Farklı düşüncelerde olsak da Türkiye gibi birlik beraberlik tohumları atılmış bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz.Bundan 10 yıl önce Suriye’de bizim gibiydi.Kardeşçe bir arada yaşayan insanlar bugün birbirlerini öldürüyorlar. Peki 10 yılda Suriye’de ne değişti? Değişen şey Esad gibi bir kişinin başa geçmesi ve diktatörlükle ülkeyi yönetmek istemesi.Esad’ı sevenlerle sevmeyenlerin birbirlerini katletmesi” şeklinde konuştu.

BU BİR LİDER MESELESİ DEĞİL

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da,Referandum çalışmaları kapsamında Yazıhan ilçesi ve köylerini ziyaret ederek, vatandaşa neden ‘hayır’ demeleri gerektiğini anlattı.Kiraz, “Yeni sistemde neredeyse seçilmiş hiç kimse kalmıyor. Bir kişi seçiyoruz, gerisinin hepsi atanmış olacak” dedi.

Yazıhan ilçe meydanından vatandaşlarla yaptığı görüşmede, yapılacak referandum oylamasının bir lider meselesi olmadığını belirten Kiraz, “Bu bir lider meselesi değil. Bu bundan sonra ülkenin nasıl yönetileceğinin kararını vereceğimiz bir referandum. Şimdi bir sistemimiz var. Bu sistemde cumhurbaşkanı var, başbakan var. Hepsinin farklı görevleri var.

Diyorlar ki yeni sistemde bir kişi seçeceğiz cumhurbaşkanı olarak, bakanlar kurulunu o seçecek, ama kaç bakan seçilecek belli değil. Kimi bakan seçecek o da belli değil. Bizim seçtiğimiz birisini seçmeyecek. Yani bizim meclise gönderdiğimiz birisi bakan olmayacak. Bu kim olursa olsun. Bir de cumhurbaşkanlığı yardımcılığı diye bir sistem geliyor. Burada cumhurbaşkanı yardımcılarını da yine o bir kişi seçecek. Aynı zamanda bu kişi bir partinin genel başkanı olacak. Şimdi bir partinin genel başkanının cumhurbaşkanı olduğu bir sistemde, belki senin hiç oy vermediğin, hiç sevmediğin bir genel başkan cumhurbaşkanı olacak. O zaman o adam senin cumhurbaşkanın olmayacak. Sen diyeceksin ki, ben bu partiye hiç oy vermemiştim, bu partinin genel başkanı aynı zamanda cumhurbaşkanı. Dolayısıyla partili kimliğiyle o tarafsızlığını, ülkede bütünleştirici olma konumunu ortadan kaldırıyor” ifadelerini kullandı.

KADIN KOLLARI HEKİMHAN'DA..

CHP Malatya İl Kadın Kolları üyeleri, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında ziyaret ettikleri Hekimhan’da, 'hayır' çalışması yapan İlçe Kadın Kolları üyelerine destek oldu. Referandum çalışmasına Battalgazi Kadın Kolları üyeleri de katıldı.

CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer ve yönetimde görev alan kadınlar, 16 Nisan referandumu hakkında halkı bilgilendirmek için Hekimhan’da 'Hayır' turuna çıktı. Hekimhan’da mahalle mahalle, ev ev dolaşan CHP'li kadınlar, halka niçin 'Hayır' oyu kullanmaları gerektiğini anlattılar. Mimar Sinan, İstasyon, Kocaözü mahallelerinde sürdürdüğü çalışmalarda ev ziyaretleri de yapan CHP Kadın Kolları üyeleri, girdikleri her evde broşür dağıtarak ve sohbet ederek Hekimhanlı'ları bilgilendirdi. CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, "Bu hafta Hekimhan'daki 'Hayır'lara odaklandık. Adım adım, yorulmaksızın evleri dolaşıyoruz. Kadın kollarının yaptığı, çok emek gerektiren bir iş. Sadece broşür dağıtıp gitmiyoruz. İnsanlarla sohbet ederek onlara 'Hayır'ın bilgisini veriyoruz. Bu yüzden işimiz çok önemli Hekimhan’dan Hayır çıkacağından da eminiz" diye konuştu

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • salih (7 yıl önce)
    Siyasetçi vatandaşın karşısında böyle oturursa ...
    0
    0
    Yanıtla
  • israfil çatalkaya (7 yıl önce)
    Sayın vekilim örnek hareketle tüm stk larla diyaloğ kurup ziyaretlerini yapıyor olması gerekende bu . saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla