SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Ağaç Katliamı Daha

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından şehrin batı girişini genişletme çalışmaları kapsamında başlattığı çalışmalarda genç çam ağaçları başka bir yere nakledilmek yerine, kesiliyor.

Elazığ’da bulunan Bölge Müdürlüğünün Malatya Belediyesine haber vermeden başlattığı öne sürülen yol genişletme çalışmaları sırasında İstasyon Kavşağı eski Altın Kayısı oteli önündeki çamların gelişigüzel kesilerek katledilmesi vatandaşları isyan ettirdi.

Ağaçların kesilmesine tanık olan vatandaşlar, 15-20 yaşlarında olan ağaçların katliam yapar gibi kesilerek yok edilmesine bir anlam veremediklerini ifade ederek “ Yolun genişletilmesi güzel bir düşünce. Ama bir güzelliğe imza atarken bir çirkinliğe de imza atmak çok saçma bir düşünce. 15-20 yıllık genç ağaçların sökülerek başka yere taşınması varken katliam yaparcasına yok edilmesi, yetkililerin ağaçlara ve yeşil dokuya olan nefretinin bir göstergesi olsa gerek” diyerek çam katliamını gerçekleştiren yetkilileri kınadılar.

Öte taraftan Malatya Belediyesi Park bahçeler Müdürlüğü yetkilileri de, çalışma yapacaklarından önceden bilgimiz yoktu. Haber alır almaz çalışmanın yapıldığı sahaya yöneldik ve kurtarabildiğimiz ağaçları, şehrin muhtelif yerlerinde ki parklara diktik” diyerek genişletme çalışmalarının başlamasından haberleri olmadığını iddia ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız