SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Aile Ortalama 4 Kişi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:26
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya'nın da bulunduğu bölgenin Aile İstatistiklerini açıkladı.

TÜİK'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya ilinde 2012 yılında ortalama hanehalkı büyüklüğü 4’tür

Ortalama hanehalkı büyüklüğü bakımından Malatya ili Aksaray, Adana ve Elazığ illeri ile 23. sırayı paylaşmakta olup ülke ortalamasının üzerinde bulunmaktadır.

Ortadoğu Anadolu Bölgesi’nde eşler genellikle aile ve akraba çevresinden tanıştığı kişiler ile evlenmektedir

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına (İBBS) göre Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Van, Muş, Bitlis, Hakkari illerinden oluşan TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi’nde, 2011 yılında, ilk evliliklerinde eşlerin %56’sı aile ve akraba çevresinden, %33.6’sı komşu ve mahalle çevresinden, %6,4’ü arkadaş çevresinden, %1,5’i okul, dershane ve kurs çevresinden, %1,5’i iş çevresinden tanıştığı görülmektedir. İnternet ve evlilik ajansı aracılığıyla tanışarak evlenme görülmemektedir. Aile ve akraba çevresinden tanıştığı kişi ile evlenenlerin oranının en yüksek olduğu bölge %57,1 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’dir. Ortadoğu Anadolu Bölgesi ise %56 ile ikinci sıradadır.

Ortadoğu Anadolu Bölgesi’nde 2011 yılında hem resmi hem de dini nikah ile evlenen çiftlerin oranı 88,3’tür

Ortadoğu Anadolu Bölgesi’nde 2011 yılında ilk evliliğini yapan çiftlerin %88,3’ünün hem resmi hem de dini nikah ile, %5,9’unun sadece dini nikah ile, %5,8’inin ise sadece resmi nikah ile evlendikleri görülmektedir.

Ortadoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşlılar genellikle gelenek ve görenekleri gereği çocuklarıyla birlikte yaşamaktadır

2011 yılı itibariyle yaşlıların %32,5’i gelenekler ve görenekleri gerektirdiği için, %31,3’ü çocuklarıyla birlikte yaşamaktan mutlu olduğu için, %16,9’u çocuklarıyla birbirlerine destek oldukları için,%8,4’ü başka bir şansı olmadığı için, %8.4’ü bakıma ihtiyacı olduğu için, %3,6’sı yalnız yaşamasını çocukları istemediği için, %1,6’sı ise huzurevinde kalacak imkanı olmadığı için çocuklarıyla aynı evde yaşamaktadır.

Ortadoğu Anadolu Bölgesi’nde hanelerin %35,6’sının internete erişim imkanı bulunmaktadır

Ortadoğu Anadolu Bölgesi’nde 2012 yılında internet erişim imkanı olan hanelerin oranı %35,6’dır. Hanelerin %60,8’inin internete erişim imkanı bulunmamaktadır. Bölge genelinde hanelerin %1,6’sının ise internet erişim imkanı olup olmadığı bilinmemektedir."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız