SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Amacımız Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:18:15
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. Grup takımlarından Malatya Yeşilyurtspor'un teknik direktörü Mustafa Taşar, "Takım üzerinde sürekli çalışarak, bir oyun anlayışı ortaya çıkardık. Bu noktada da belirli bir seviyeye geldiğimize inanıyorum" dedi.

Yeşiltepe Stadı'nda gazetecilere açıklamada bulunan Taşar, BAL Ligi'nde kolay maçın olmadığını ifade ederek, "Bu ligde kolay maç yok. Kağıt üzerinde bazı şeyler aksini söylese de, sahada oynamadan maçı kazanma şansınız yok. Elbistanspor 6. haftada ilk mağlubiyetini aldı. Dirençli ve genç bir takım. Yeni bir yapılanma içerisinde girmişlerdi. Bizde o bilinçle hazırlandık. Gerekli olan anlayışı takım üzerinde uyguladık. Bölüm bölüm istediğimiz oyunu yaydık ve istediğimiz sonucu 2-0 olarak aldık" diye konuştu. 

"BİR OYUN ANLAYIŞI ORTAYA ÇIKARDIK"

Tecrübeli çalıştırıcı, Malatya Yeşilyurtspor olarak bir oyun anlayışı ortaya çıkardıklarını belirterek, bu oyun anlayışını sahaya yansıttıklarını anlattı.

Seyredenlerin keyif aldığı bir futbol oynadıklarını dile getiren Taşar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Futbolun realitesi şudur; 'top sizdeyse, tehlike sizden uzaktır.' Bu anlayışı takım üzerinde sürekli çalışarak, bir oyun anlayışı ortaya çıkardık. Bu noktada da belirli bir seviyeye geldiğimize inanıyorum. O yüzden seyredenlerin çoğunun keyif aldığını, oyunun tamamında oyuna hükmettiğimize inanıyorum. Aynı zamanda anlayışın dışında keyif alabilmek çok önemli. Hem sahada oynarken hem de dışarıda seyredenlere keyif vermek futbolun doğasında olan gerçekçiliktir. Biz bunları yaşatmaya çalışıyoruz. Ortak amacımız, futbolun doğrularını yapmak ve bunlar içinde sahanın gerektirdiği şartları en iyi şekilde yansıtmaya çalışıyoruz." 

"HERHANGİ BİR HEDEF KOYMADIK"

Taşar, takım olarak kendilerine herhangi bir hedef koymadıklarını, amaç ve anlayış olarak koydukları hedef doğrultusunda yollarına devam ettiklerini belirtti.

Daha iyi futbol oynamak, seyredenlere keyif aldırmak, futbolun yaşam şeklini en iyi şekilde futbolcular üzerinde yaşatabilmek için çalıştıklarını kaydeden Taşar, "Bunun için bir tesisin devreye girmesi çok önemliydi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bu konuda inanılmaz bir gayret gösteriyor. Bu şehre bunu yaşatmaya çalışan bir anlayışı var ki, bu inanılmaz bir şey. Hak eden bir şehre daha fazlasını verebilme adına güzel şeylere sahip olmasını istiyoruz. Burada ortak payda futbol adı altında gençlerimizin bunlardan faydalanması. Bu amacı, böylesine futbolun gerektirdiği yapı taşları olduğu süre içerisinde çok daha güzel yerlere gideceğine inanıyorum. Amaç şuanda belirli bir seviyeyi yakalamak. Eğer doğruları sürekli yaparsak ya da yapmayı başarırsak, sonuçların daha güzel bir noktaya geleceğine inanıyorum. Hedef olarak herhangi bir şey belirlemedik ama dediğim gibi futbolun doğrularını yapmak için, hem yaşamsal hem sahada bunun gayreti içerisindeyiz. Elimdeki mevcut kadro futbolcu, oyun karakteri, kişilik ve davranış olarak çok memnunum. O yüzden geçtiğimiz sezondan söyleyemediysem, ben futbolcularıma çok teşekkür ediyorum" dedi. 

"HER RAKİBİ CİDDİYE ALIYORUZ"

Tecrübeli teknik adam, ligdeki her rakibi ciddiye aldıklarını ifade ederek, " Kağıt üzerinde Belen Belediyespor alt sıralarda görülüyor ama bu ligde hakikaten iyi mücadele eden, fizik olarak zaten kazanılması gereken bir durum var. Futbol dünyasında olan kişiler, hocalar hepsi bunu biliyorlar. Fizik olarak belirli bir seviyeyi yakalıyorlar. Bu maçın kolay olmayacağını düşünüyorum. Alt bölümde görünseler de, zor bir maç olacak. Şunu her zaman futbolcularıma söylüyorum; futbolu asla ciddiyetin dışında algılamayın, her zaman başınıza iş açar. Yani hiç beklenmeyen bir rakip gibi görünse de, çok farklı sonuçlar alabiliyoruz. Elazığ Yolspor maçında bir defa kalemize gelmeden maçı kaybettik. Futbolun yapısında bu var. O yüzden  en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Her rakibi ciddiye alıyoruz. Rakibimiz ne kadar altta görünse de, 3 puan için gideceğiz. Kazanmak için her şeyi yapacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız