SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bir An Evvel Doğalgaz'' Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Belediye başkanı Cemal Akın, gaz şirketi yetkilileri ile tesisat firması temsilcileri "bir an önce doğalgaz kullanımı" konusunda toplantı yaptı. Öte yandan Belediye Başkanının, Yeşiltepe'de de vatandaşlar ve esnaflarla kahvaltıda biraraya gelip, bölgenin sorunlarını konuştuğu bildirildi.

DOĞALGAZ TOPLANTISI..
Belediye Meclis salonunda yapılan doğalgazla ilgili toplantı konusunda belediyece yayınlanan bülten şöyle:

"..Malatya Belediyesi kış mevsiminin yaklaşması üzerine, doğalgaz almak isteyen vatandaşların mağdur edilmeden bir an önce gaza kavuşturulması amacıyla Pegaz şirketi yetkilileri ve İç Tesisat Döşeme yetkisi alan bazı firma temsilcileriyle bir toplantı düzenledi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın başkanlık ettiği toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ile, Pegaz Şirketi Genel Müdürü Turgay Zorlu ve 50’ye yakın İç Tesisat Firmasının temsilcileri katıldı.

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, doğalgazın, çevre dostu, ucuz ve kaliteli bir yakıt olduğunu belirterek, Malatyalı hemşehrilerinin bu yakıtı bir an evvel evlerinde kullanabilmeleri için neler yapılması gerektiğini tartışmak ve firma temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunmak amacıyla böyle bir toplantıyı tertip ettiklerini söyledi.

Belediye-Pegaz ve İç Tesisat Firmalarının kafalarındaki soru işaretlerinin çözümlenmesi, karşılıklı bilgi alışverişi ile gazın evlere verilmesinin hızlandırılması açısından toplantının önemli olduğuna işaret eden Başkan Akın, “ Malatya’nın 79 mahallesinin 41’inde doğalgaz çalışmalarının bu sene ikmal edilmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Hemşerilerimize de çağdaş ülkelerin şimdiye kadar kullandıkları bir yakıttan istifade etme imkanı sunmuş olacağız. Bütün bunlara rağmen, bakıyoruz ki onlarla ifade edilen daireye şu ana kadar ancak gaz ulaştırılabilmiş. Bu sayının artırılması için, gazın evlerde kullanılmasını nasıl çabuklaştırırız, tartışmak için toplanmış bulunuyoruz.

Ayrıca siz firmaların bahsedilen mahallelerde gaz temin etmek mümkün müdür, değil midir, hangi şartlarda mümkündür? Bütün bu tartışmaları burada yapar ve hemşerilerimizle paylaşırsak, hemşerilerimiz de bilgi sahibi olmuş olur” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’dan sonra bilgiler veren Pegaz Genel Müdürü Turgay Zorlu ise Malatya’ya ilk olarak 22 Ağustos’ta Bostanbaşı beldesinde gaz verilmeye başlandığını, bu tarihten sonra yapılan çalışmalar sonucunda da I. II ve IV. Bölge olarak adlandırdıkları Tevfik Temelli’nin batı yakasına kadar olan bölgede bütün çalışmaların tamamlandığını söyledi. Şu anda Bostanbaşı beldesine ek olarak, Karakavak, Turgut Özal, Özalper, Şeyhbayram, Zaviye’nin batı tarafı, Cevat Paşa, Abdulgaffar ve Aşağıbağlar mahalleleri pegazın hazır durumda olduğunu söyledi.

3 Kasım tarihi itibariyle de Koyunoğlu ve Zaviye mahallelerinin doğu tarafı öncelikli olmak üzere kademeli olarak gaz vermeye başlayacaklarını belirten Zorlu, 6. bölge olarak adlandırdıkları bölgede 15 Kasım itibariyle kademeli olarak gazı vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan bu konuşmalardan sonra firma yetkilileri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak, gazın bir an önce abonelerin hizmetine sunulması için çözüm önerileri tartışıldı.."

YEŞİLTEPE'DE..
Bu arada, belediye başkanının Yeşiltepe'de de vatandaşlar ve esnaflarla toplantı yaptığı açıklandı. Bu toplantıya ilişkin belediyenin yayınladığı bültende de şöyle denildi:

"..3 Kasım Cuma günü Yeşiltepe Mahallesinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın yanı sıra ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKK Başkanı Ali Evren, Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbey, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve Yeşiltepe Esnafları ile Mahalle sakinleri katıldı.

Zaman zaman sivil toplum kuruluşları ve mahalle sakinleri ile bir araya geldiklerini belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Bu toplantılar sayesinde hem hemşehrilerimizin bizden beklentilerini öğreniyoruz, hem de mahallelerimize giden hizmetlerde aksaklıklar var mı, varsa o aksaklıkları öğrenip bu aksaklıkları giderip hizmet akışını hızlandırmaya gayret gösteriyoruz.

Yeşiltepe mahallesi muhtarlarımız diyorlar ki bizim meclis üyemiz yok. Ben de kendilerine ‘sizin meclis üyeniz benim’ demiştim ve şu anda da hem meclis üyeniz olarak, hem de Belediye Başkanı sıfatıyla aranızdayım” dedi.

Bütün problemlerin hepsini bir anda çözme imkanlarının olmadığını, ancak, zaman içerisinde bir kısım problemlerin çözüldüğünü belirten başkan Akın, her geçen gün problemleri azaltma düşünce ve gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Doğalgaz çalışmaları hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı H. Cemal Akın; “Doğalgaz kaliteli, ucuz ve çevre dostuysa biran evvel Malatya’lı ve Yeşiltepeli’nin bundan istifade etmesi lazım. Malatya’nın 79 mahallesinden 41’inde şu anda doğalgaz kullanılabilmesi için çalışmalar bitmiş durumdadır. Yeşiltepede 8 mahallede birden doğalgaz çalışmalarını başlatıp en kısa sürede de inşallah bitireceğiz. Doğalgaz çalışmaları sırasında vatandaşlarımızı en az rahatsız edecek şekilde çalışmaların yapılmasına gayret gösteriyoruz” dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin ise yaptığı konuşmada “Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürlerine teşekkür ediyorum. Yeşiltepenin ve Malatya’nın sorunlarını bir masa etrafında tartışmak güzel bir olay. Seçilmiş olan bizlerin eleştirilere açık olması lazım. Buna Belediye Başkanı da, Milletvekilleri ve Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlarının da açık olması lazım.

Belediye Başkanımıza bize zaman ayırıp mahalle sorunlarını mahalleliden dinlediği için de sizler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Mahalle Muhtarları ile Esnaflar sorunlarını Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a ilettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız