SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir An İçin Unutuluverdi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:07
Bir An İçin Unutuluverdi!
A- A+ PAYLAŞ
Hakkari'de 2007 yılında hain ellerin patlattığı mayın sonucu şehit düşmüştü Ramazan Aktaş'ın asker oğlu Servet Aktaş.. Beş yıl sonra doğup büyüdüğü topraklarda,  İstanbul Ticaret Odası'nın yaptırdığı okula ismi verilmişti,  Şehit Servet Aktaş'ın. Ak sakallı babası Ramazan Aktaş, oğlunun ismini taşıyan okulun açılışına davet edilmişti. Donducuru soğukta, okul bahçesindeki kalabalık ile beklemişti protokol üyelerini. Kim bilir belki de o soğuk bir tek ona işlemiyordu. Birazdan şehit oğlunun ismini taşıyan okulun açılışı yapılacaktı.
 
Bir süre sonra açılışı yapacak heyet, halk oyunları ekibinin gösterisi eşliğinde gelmişti, okulun bahçesine.. Öğrencilerin sevinç gösterileri ile karşılanan heyet, kendileri için ayrılan yere geçmişti. Şehit Babası Ramazan Aktaş da, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanında yerini almıştı. Konuşmalar yapıldı, teşekkürler iletildi, temenniler anlatıldı. Sıra okulun açılış kurdalesinin kesilmesine gelmişti. Protokol ve İstanbul'dan gelen heyet en önde ki sıralarda yerlerini almıştı. Tabiki onların karşısında da bu anı kaydetmek isteyen basın mensupları. Bir tek o yoktu ön sıralarda.. Şehit Babası Ramazan Aktaş, kalabalığın arkalarına doğru adeta tek başına izliyordu bu anı.. Unutulmuştu Şehit Servet Aktaş'ın babası...Kim bilir belki de oğlunun adının yazdığı tabelaya ve onun hemen üstünde bulunan Türk Bayrağı'na bakarak. 
 
İyi niyet temennileriyle kesildi kurdale..Kalabalık, dondurucu soğuktan birden atıldı okulun sıcak koridorlarına.. O ise ağır adımlarla çıktı okulun koridorlarını.. Belki de şehit oğlu Servet'in ilkokula başladığı günleri düşünerek.
 
Kalabalık heyet, sınıfları ziyaret edip,  öğrencilerle sohbete başlamıştı.. Okulun öğrencileri için hazırlanan hediyeler, heyet tarafından verilmeye başlanmıştı. Bu sırada akıllara Şehit Babası Ramazan Aktaş geldi ve onun da öğrencilere hediye vermesi rica edildi. Kırmadı kimseyi Ramazan Aktaş, her denileni yaptı. Kendisine hediye edilen Battalgazi resimlerini tüm içtenliğiyle kabul etmişti. Orada bulunanlara 'Allah razı olsun' dileklerini eksik etmeyen Ramazan Aktaş, o kalabalığa rağmen şehit oğlu Servet'le tek başına gibiydi adeta..
 
FOTOĞRAFLAR: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız