SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir An Önce Açılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi toplantısında, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 2009 yılı yatırım programı görüşülürken, Malatya turizmi de masaya yatırıldı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi'nin Eylül ayı 3. oturumunda, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 2009 yılı yatırım programı ele alındı. İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, dünyanın 8. harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı'na Malatya üzerinden yerli ve yabancı turistlerin daha rahat gidebilmeleri için yolun iyileştirilmesi noktasında desteklerinin devam edeceğini belirterek, "Malatya'dan giden Adıyaman'a, Adıyaman'dan gelen turist ise Malatya'ya geçebilmeli. Bunun için projesi hazırlanan, iki ili Nemrut Dağı'nda birbirine bağlayacak yolun bir an önce açılması gerekiyor" dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ise, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden 2009 yılı yatırımları için ödenek belirleme programı çerçevesinde, yapacakları hizmetleri sıraladı.

Akçadağ İlçesi Levent Vadisi için 200 bin YTL ödenek ayrılmasını talep ettiklerini dile getiren Özbay, " Akçadağ - Darende Karayolu üzerinde bulunan Damlataş Mağarası ve Bayramuşağı Köyü’ndeki Sarnıç ve Levent Vadisi turizme açılırsa, bu bölge turistik alan olur" dedi.

Sarkıt ve dikitlerin olduğu Damlataş Mağarası için Sivas Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu yetkililerinin gelip inceleme yaptığını, burasının SİT alanı ilan edilmesi için başvuru yapıldığını hatırlatan Derviş Özbay, Arslantepe Höyüğü'nün Açık Hava Müzesi olmasıyla ilgili bilgi de aktardı. Arslantepe Höyüğü'nün Açık Hava Müzesi olmasıyla ilgili 780 bin YTL bedelle ihale yapıldığını söyleyen Özbay, "2008 yılı ödeneği 650 bin YTL idi. Bu nedenle ihalenin kalan kısmı parayı da 2009 yılına konulması gerekiyor"dedi.

Arslantepe Höyüğü Açık Hava Müzesi'nin 2009 yılı sonlarında hizmete açılmasının planlandığı kaydedildi.

Nemrut Dağı yolunun iyileştirilmesi için 500 bin YTL, Akçadağ Levent Vadisi için 200 bin YTL, tarihi 5 konaklar caddesindeki onarılmayan diğer tarihi evler için 500 bin YTL ve Darende İlçesi Zengibar Kale kapısının onarımı için 200 bin YTL bütçenin İl Özel İdaresi'nden ayrılması konusunda teklifin sunulduğu toplantıda, teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda değerlendirilmek üzere komisyona havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız