SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir An Önce Bitirme Hedefi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Belediye başkanı Cemal Akın, “Malatya’nın 12 yıldır beklediği özlemini gerçekleştiriyoruz” dedi.

1974’te açılan ve İkinci Cumhurbaşkanı hemşerimiz İsmet İnönü’nün de Anıtının bulunduğu İnönü Kapalı Çarşı üzeri aradan geçen süre içerisinde ciddi bir onarım yapılmaması nedeniyle görüntü kirliliği oluşturacak şekilde bozulmuş ve bu görüntüsü ile vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

İhalesi yapılan, geçtiğimiz günlerde de çalışmaların başladığı ve 120 işgününde bitirilmesi hedeflenen İnönü Kapalı Çarşı üzeri düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen belediye başkanı Cemal Akın“ Malatya’nın 12 yıllık rüyası olan İnönü Kapalı Çarşısı üzerinin düzenlemesi çalışmaları kökten bir düzenleme olacaktır. Başta yalıtımın son sistem teknolojisi kullanarak yapılması olmak üzere görüntü kirliliği yaratan havalandırma sistemlerini bir merkeze toplayacağız. Ayrıca çarşı üzerinde kısmi çimlendirme ve ağaçlandırma yaparak Malatya’nın merkezinde yeşil alan meydana getireceğiz” dedi.

Akın, son olarak da düzenleme toplam maliyetinin 480 bin YTL olduğunu belirtti ve “Söz konusu ihale şartnamesinde her ne kadar 120 gün içerisinde bitmesi gerekiyorsa da daha erken bitirilmesi için çaba sarf edeceğiz. İnşallah sonbahar yağışları başlamadan bu alanımız Malatya Halkının hizmetine sunulmuş olacak” diye konuştu.

Başkan Akın’ın Kapalı Çarşı üzerindeki çalışmalarını yerinde inceleme gezisinin son bölümüne Mimarlar Odası başkan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız