SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir An Önce Hükümet Kurulmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:03:07
'Bir An Önce Hükümet Kurulmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye’de huzur ve güvenliğin bir an önce yeniden sağlanması gerektiğini belirterek “Can güvenliğinin olmadığı yerde yatırım olmaz. Her şeyin başı can güvenliğidir.  Bunun için akan kanın bir an önce durdurulması ve ekonomiye odaklanmamız gerekiyor” dedi.   Artan terör olaylarının bir an önce son bulmasını arzu ettiklerini  söyleyen Erkoç, şunları söyledi:  “İş dünyası olarak bir an önce hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz. Ülke gündeminin yeniden yatırım, üretim ve huzur olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Dünyada var olan genel ekonomik krizin bütün ülkeleri etkilediğini ancak ağırlıklı olarak tekstil ve gıda üretimi yapan Malatya’nın ihracatının büyük bölümünü Ortadoğu ülkelerine yaptığını hatırlatan Erkoç, “Suriye’ye, Irak’a, Ortadoğu’nun diğer ülkelerine ihracat yapan firmalarımız zaten ciddi şekilde sıkıntıya düştü çünkü bölgedeki iç kargaşa ve terör ekonomik anlamda olumsuz bir durum ortaya çıkardı.  Son olarak bir de kendi ülkemizin Doğu ve Güneydoğu’sunda terör olayları arttı. Etrafımız ateş çemberi. Bölgede böylesine bir sıkıntının yaşanması sanayicimizi de zora soktu.  Bölgemizde huzurun ve kardeşliğin bir an önce tesis edilmesi gerekiyor.”

“Bizim ülkemizde tablo çok daha ağır olur”

Geçtiğimiz hafta Doğu ve Güneydoğu Oda başkanları olarak terörün sona erdirilmesi için siyasilerle buluştuklarını hatırlatan TSO Başkanı Erkoç, “Biz oda başkanları olarak istikrarın ve huzurun sürdürülmesi yönündeki görüşlerimizi ifade ettik. Herkesin temennisi bölgedeki huzurun ve kardeşliğin tesis edilmesi. Çünkü hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Bu ülke 30 yıl boyunca çok bedel ödedi. Canlarını kaybetti, ekonomik bedel ödedi. Bunlar nereye kadar devam edecek. Bunların bir an önce bitmesi lazım. Allah korusun bu ülkeye bir şey olursa bizim gidecek bir yerimiz de yoktur. Çünkü bizim ülkemizi komşu ülkelere çevirirlerse, bizim ülkemizdeki tablo çok daha ağır olur.  İnşallah Türkiye buna fırsat vermez” ifadelerini kullandı.

İş dünyasının bir an önce hükümetin kurulmasını beklediğini ifade eden Erkoç, sözlerini şöyle tamamladı: “Son iki yılda Türkiye bir kaç seçim geçirdi.  4 yıl boyunca seçim olmayan bir sürece girmiştik. Bir an önce hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz. Bu, iş dünyasını rahatlatır.  Belirsizliği de ortadan kaldırmış olur. Can güvenliğinin olmadığı yerde yatırım olmaz. Huzurun olmadığı yere yatırımcı gelmez. İnşallah bu süreç kısa sürede biter. Toplum olarak her fikre açık olup muhabbet ve istişare ile bu işlerin üstesinden gelinmesi gerektiğini düşünüyorum. İnşallah hayırla neticeleneceğini umut ediyorum. Terörle hiçbir yere varamayız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız