SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir An Önce Neticeye Kavuşmalı"

A- A+ PAYLAŞ
 
Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, " Vagon Onarım Fabrikası konusu, biran önce neticeye kavuşması lazımdır" dedi. 
 
Geçen hafta Çin heyetinin, Malatya'da 23 yıldır atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası'nda inceleme yapmasını İHA'ya değerlendiren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç,"Malatya'nın gündemini, siyasilerin gündemini, sivil toplum örgütlerinin gündemini bir anlamda meşgul eden konudur. Biran önce neticeye kavuşması lazımdır.  Gönül arzu eder ki, belli bir mesafeye ulaştıktan sonra kamuoyuna bilgilendirme yapılmalıdır. Kurumlar olarak, ortada birşey yok iken, belki basının da bunda payı var, haklı olarak Malatya'nın beklentisini sürekli gündeme getiriyorlar. Şu ana kadar bir netice alamadık. İnşallah bu son gelen Çinlilerin ziyareti ve heyetlerinin konuya daha ciddi olduklarını gördük. Umurız ki, burada bir netice alırız. Bu anlamda vilayetimizin ve sayın valimizin ciddi gayretleri var. Özelleştirme İdaresi'ne ait olan Vagon Fabrikası, bir şekliyle Malatya ve Türkiye ekonomisine kazandırılması gerekir" ifadelerini kullandı.
 
Erkoç,  "Türkiye'nin 2023 hedefine baktığımızda, tren yoluyla ilgili ciddi projler var. Türkiye'nin şu anda 20 bin vagonu var. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu vagon sayısı 100 bin'in üzerindedir. Demek ki, 80 bin tane açığımız var. Bu cari açığı Türkiye'den karşılarsak, hem Malatya, hem de Türkiye ekonomisi açısından iyi olacaktır. Vagon Onarım Fabrikası'nın ciddi bir kat değer üretilmiş olur " dedi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız