SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Annenin Feryadı.. "O Sustu Dünya Sustu"

0
Güncellendi - 2017-08-21 02:24:39
Bir Annenin Feryadı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da doğuştan SMA  TIP 2 teşhisi konulan 11 yaşındaki Mehmethan için çırpınan anne Ayşe Bahçalı, 6 aydan beri  artık konuşamayan oğlu için yardım bekliyor.  Eşinin çocuğunun  özürlü olması nedeniyle terk etmesi üzerine 6 yıl önce boşandıklarını belirten anne Ayşe Bahçalı, oğlunun 6 aydan beri artık konuşamadığını ve hareket edemediğini söyledi.

Malatya Yavus Selim Mahallesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan 1+1 evlerinde oturan Ayşe Bahçalı, tek çocuğu 11 yaşındaki Mehmethan Gürbüz ile birlikte yaşıyor. Çocuğunun TİP 2  SMA hastalığı bulunduğunu anlatan Ayşe Bahçalı, eşinin oğlunun özürlü olması nedeniyle kendilerini terk etmesi üzerine 6 yıl önce boşandıklarını ve o 6 yıldan beri oğluyla tek başına hayat mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Oğlu için son olarak yazılan ilacın Nusinersen adlı ilaç olduğunu, bu ilacın Türkiye’de bulunmadığını  ve çok pahalı olduğunu belirten Anne Ayşe Bahçalı, “Mehmet’in konuşmasını, Mehmet’in resim yapmasını çok özledim. 6 ay oldu Mehmet susalı, Mehmet susunca, sanki dünya sustu, ev sessiz,çok sessiz ev. Eski halini çok özlüyorum. Oğlum benim tutunduğum tek dalım. Hayattaki tek umudum, onun yaşamasını istiyorum” dedi.

-İlacı çok pahalı, oğlumun  ‘Anne’ demesini istiyorum.

Anne Ayşe Bahçalı, “Malatya TOKİ 1+1’de oğlum Mehmethan Gürbüz ile birlikte yaşıyoruz. Yalnız yaşıyoruz. Mehmethan doğuştan SMA  TIP 2 hastası. 6 ay kadar önceye kadar konuşabiliyor, oturabiliyor, yemek yiyebiliyor, evde ilkokul 4. sınıfına kadar eğitimini alan çok akıllı ve zeki bir çocuktu. Mart ayında kalbi durdu, 1 hafta ara ile 2 defa kalbi durdu. Kalbi durduktan sonra Mehmethan konuşmayı kaybetti, oturmayı kaybetti, mideden mama ile besleniyor. Trakeostomi (boğazdan delik açılması) açıldı. Oksijen makinesine destekli olarak yaşıyoruz.  Mehmet’in ilacı Amerika’da Nusinersen denen bir ilacımız var. SMA TIP1’lere Türkiye’de 11 hastaya verildi. Çocukları biz takip ettiğimiz zaman olumlu olduğunu görüyoruz. Bu ilaç çok pahalı bir ilaç. Bir ailenin gücü yetmez. Ben oğlumun yaşamasını istiyorum, oğlumun tekrar sağlığına kavuşmasını, ‘Anne’ demesini istiyorum. Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımdan rica ediyorum, Mehmet’in sesini duysun. Allah rızası için bize yardımcı olsun. Mehmet’i tedavi ettirsin.” şeklinde konuştu.

-“Evde yemek yapamıyorum, enfeksiyon tehlikesi var.”

Anne Bahçalı, “Biz 1+1 evde yaşıyoruz. Mutfağımız Mehmet’in yatağının yanında. Ayrı değil. Ben 4 aydır evimin içinde, Mehmet enfeksiyon kapmasın diye, boğazı açık olduğu için enfeksiyon kapmasın diye sürekli kahvaltı, yemek yapamıyorum. Yemeği, koridorda, merdiven boşluğunda Mehmet’e çorba hazırlıyorum. Kışın Mehmet’in yanında çamaşırları kurutuyorum, çünkü balkonumuz yok. Bunun için Valiliğimize başvurduğumuzda, Allah razı olsun, insanı yardım kampanyası başlattı. Mehmet’i daha iyi bir eve taşımak için yardımlarımız devam ediyor.” dedi.

-“Babası engelli olduğu için oğlumu istemedi”

Ayrılmış olduğu eşinin kendisinden önce 2 ayrı evlilik yaptığını, kendisinin üçüncü eşi olduğunu anlatan Bahçalı, “Eşimden ayrılalı 6 yıl oluyor.  Mehmet engelli olduğu için istemedi. Daha önceden de evlilikleri vardı, onlardan da ayrıldı. Sorumluluk sahibi değildi. Mehmet’i hiç arayıp sormadı. Mehmet engelli olduğu için bıraktı bizi, hiç sormuyor. Mehmet’e hiçbir şekilde yardımcı olmuyor.  Bir babanın sahip çıkamadığı evlada, devlet sahip çıktı. Allah razı olsun devletimden. Benim kapımı hep çaresizlik çaldı. Ben istiyorum ki benim kapımı insanlık çalsın. Ben istiyorum ki Mehmet’imin kapısını Cumhurbaşkanım çalsın, elini uzatsın, bu çaresizliğimiz bitsin. Allah rızası için bize yardımcı olsun.” dedi.

Evde küçük Mehmethan’ın oksijen cihazı, soğuk buhar ve aspire cihazını sürekli kullandıklarını, elektrikler kesildiği zaman kullanılması için jeneratörün Kaymakamlık tarafından, cihazların ise devlet yardımı ve hayırseverler tarafından karşılandığını söyleyen anne Ayşe Bahçalı, oğlunun mideden beslendiğini ifade etti.

-“Mehmet susunca, sanki dünya sustu, ev sessiz, çok sessiz ev”

Anne Ayşe Bahçalı, son olarak şunları söyledi:

“Mehmet bana Allah’ın emaneti. Cumhurbaşkanıma sesleniyorum, yavrum bana Allah’ın emaneti. Allah’ın emanetine el uzatmanızı istiyorum. Ne olur, Mehmet’in konuşmasını, Mehmet’in resim yapmasını çok özledim. 6 ay oldu Mehmet susalı, Mehmet susunca, sanki dünya sustu, ev sessiz, çok sessiz ev. Eski halini çok özlüyorum. Oğlum benim tutunduğum tek dalım. Hayattaki tek umudum, onun yaşamasını istiyorum. Ne olur bize yardımcı olun.”

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mehmet (6 yıl önce)
    Allah yardimciniz olsun bosa para harcayanllar Istaf edenler hava olsun diye süper lüx araba alanlar bir gecelik eglence icin onbinleri hatrcayanlat BU ANNEYI DUYMUYORLARMI GÖRMÜYORLATMI NERDE O MALATYA RUHU MALATYALI OLMAK NERDE BELI OLACAK
    0
    0
    Yanıtla
  • EMİN (6 yıl önce)
    ALLAH YARDIMCILARI OLSUN FUTBOL A HARCANAN TRİLYONLAR NEDEN BU ÇOCUKLARIMIZA HARCANMIYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (6 yıl önce)
    HAYIRSEVERLER ALLAH RIZASI ICIN YARDİM EDELİM İNŞALLAH. ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zahid (6 yıl önce)
    Lütfen yardım için gerekli bilgileri paylaşır mısınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hanımefendinin instagram hesabı var. Oradan yardım için numarası da mevcut. @bahcal_ayse_357 instagram hesabı bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (6 yıl önce)
    e buyrub siyasiler, yardım kuruluşları... hani neredesiniz?
    0
    0
    Yanıtla