SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Araya Gelmemiz, İnsanlığa Faydalı Olmamız Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2019-06-18 19:59:57
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya'da, İnönü ile Almanya'daki Giessen üniversitelerinin iş birliğiyle "7. Transplantasyon ve Türk-Alman İlişkileri Sempozyumu" düzenlendi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "5 canlı vericili karaciğer nakline aynı anda başlayıp akşam saatlerinde başarıyla bitirerek, dünya transplantasyon camiasına, insan kaynağımız ve fiziki kapasitemizin ne kadar büyük olduğunu gösterdik." dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki sempozyumun açılışında, iki oturum şeklinde yapılacak etkinlikte Türk-Alman ilişkilerinin tartışılacağını söyledi.

Üniversiteleri bünyesinde 2002'de karaciğer nakli yapılmaya başladığını, 2011'de ise Karaciğer Nakli Enstitüsünün kurulduğunu anlatan Kızılay, şöyle konuştu:

"Bu yıl itibarıyla 2 bin 500'ün üzerinde karaciğer naklini, Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocamızın liderliğindeki büyük karaciğer nakli ekibimiz gerçekleştirdi. 12 Haziran'da 5 canlı vericili karaciğer nakline aynı anda başlayıp akşam saatlerinde başarıyla bitirerek, dünya transplantasyon camiasına, insan kaynağımız ve fiziki kapasitemizin ne kadar büyük ve geldiğimiz noktanın ne kadar önemli olduğunu gösterdik."

Sempozyumun bundan sonraki sürecinde hem tıp ve transplantasyon hem de sosyal bilimler alanında çalışmalar yapılacağını belirten Kızılay, toplantıların Türk ve Alman ilişkilerine katkı sunmaya devam edeceğini dile getirdi.

Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin ise 10 yıl önce başlayan görüşmeler sonrası sempozyumun 7'ncisini gerçekleştirdiklerini ve kente gelmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Giessen Üniversitesinden Dr. Helmut Georg Muller de sempozyumun hem akademik anlamda hem de dostluk açısından önemli olduğunu söyledi.

Bilginin yanı sıra dostlukla çok yol katettiklerini anlatan Muller, "Temennimiz birlik, beraberlik, kardeşlik içinde yaşamamız, insanlığa hizmet vermemiz. Bir araya gelmemiz ve insanlığa faydalı olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesi Senatosunun oy birliğiyle aldığı kararla fahri doktora unvanı verilen Bilgin ile Giessen Üniversitesinden Prof. Dr. Winfried Padberg'e cübbe giydirdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Cübbeli (4 yıl önce)
    üniversitede çalışanların maaşları ödenemiyor yönetim zevkü sefa da.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Fatih (4 yıl önce)
    Geç bunları....Cüppe giydirmekten bir hal oldunuz:)) iyiki karaciğer varmış bir de akciğer kulak burun boğaza baksan insanlar çalışanlar şikayetçi içerisi kaynıyor hastalar oda yakıyor borç batağından yok olmak üzeresiniz; Birde bilimsel çalışma yapsanızda Nobel görsek çok uzun boyluların girdiği yarışmalara girmektense üniversite olmalı burası Fatih hilmioğlunun devamı gibisiniz nede olsa bağlantılar belli kelimeler tükeniyor ne diyelim Allah akıl fikir versin admin yayınla lütfen ?
    0
    0
    Yanıtla
  • bu kadar hasut olmayın, belliki bi yerden beklentileriniz karşılanmamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Tacettin (4 yıl önce)
    yabancı konuklar var iken rekor denemesi ve Nobel den bahsedilmemesi yerinde olmuş,
    0
    0
    Yanıtla