SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir 'Arşiv' Fotoğrafı ve Sonuç!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:24:27
Bir 'Arşiv' Fotoğrafı ve Sonuç!.
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin büyükşehir ve birçok ilçenin adayının belirlenmesi sürecinde, milletvekili Öznur Çalık'ın müdahaleleri doğrultusunda, Yeşilyurt'ta Hacı Uğur Polat'ın aday yapıldığına ilişkin bilgilerin ardından, malatyabuyuksehir.com sitesinde 30 Ekim 2013'te yayınlanan yandaki fotoğraf da, "meğer malumun ilamıymış (bilineni bildirme)" dedirtti.

MİLLETVEKİLİNİN İŞYERİNİN TEPESİNDEKİ ADAY ADAYI PANOSU..

30 Ekim'de söz konusu sitede yayınlanan bu fotoğrafta,  AKP'den aday adaylığını açıklayan Hacı Uğur Polat'ın reklamının, aynı zamanda eczacı olan AKP milletvekili Öznur Çalık'ın Sıtmapınarı'ndaki eczanesinin çatısına yerleştirilmiş olduğu görülüyordu. Çalık, kısa süre sonra kaldırılan bu devasa reklam panosuyla ilgili tepkilerini dile getirmiş, her adaya eşit mesafede olduğunu öne sürmüştü.

Sitede yayınlanan fotoğraf ve haberin ardından, birkaç gün sonra Öznur Çalık'ın, "Haberi tesadüfle gördüm. Konuyu araştırdığım da, habere konu  olan reklam tabelasının eczanemiz kapalı olduğu sırada benden ve eşimden izin alınmadan konulmuş, sabah işyeri açıldığında hemen farkına varılarak eşim Kenan bey tarafından kaldırılmış ve tabelayı asanlara şiddetle tepki gösterilmiştir...

...Partimizin aday adaylığı başvurularının devam ettiği bir süreçte; benim veya başka bir milletvekilinin bir adaya destek olması mümkün değildir. Partimiz kimi uygun görürse aday olarak, bizler de onu alenen destekleriz. Yeşilyurt Belediye Başkan aday Adayı Hacı Uğur Polat’ın bilgisinde veya bilgisi dışında benim sahibi olduğum eczaneye kendi reklam panosunu asmasını şiddetle karşı çıktık. Aday adaylık sürecinde her adaya eşit mesafede olduğumu, Malatya kamuoyu bilmelidir.“ şeklindeki açıklamalarına yer verilmişti.

Çalık ayrıca, daha sonraki bir açıklamasında, işyerinin bulunduğu yerin sahiplerinin arasında Polat'ın da bulunduğunu, panonun bilgisi dışında asılması gerekçelerinden biri olarak göstermişti.

Ancak,  AKP'nin Yeşilyurt adayı olarak, Öznur Çalık'ın da büyük destekleriyle Büyükşehir adayı Ahmet Çakır'ın eski iş ortağı, müteahhit Hacı Uğur Polat'ın gösterilmesi, işyerinin tepesine Ekim ayında yerleştirilen reklam panosu ve sonraki açıklamaların ardından "çok ilginç" bulundu..

"POLAT'IN ADAYLIĞINI SAĞLADI.." 

AKP'nin diğer 4 milletvekilinin, gerek büyükşehir gerekse ilçe adayları konusunda destekledikleri isimleri genel merkeze bildirdikleri ve aday belirleme konusunda çok müdahil olmadıkları öne sürülürken, bu süreçte Öznur Çalık'ın etkin olarak ortaya çıktığı, Ahmet Çakır'ın büyükşehir için, Hacı Uğur Polat'ın Yeşilyurt için, İlhan Geçit veya Murat Nalçacı'nın da Battalgazi için aday gösterilmesi konusunda, parti yöneticilerinden bazıları üzerinde etkili çevrelerle birlikte girişimlerde bulunduğu konuşulmuştu.

AKP'de Ahmet Çakır'ın büyükşehir adayı yapılmasıyla bir hedefine ulaşan Çalık'ın, başta iki merkez ilçe Battalgazi ve Yeşilyurt olmak üzere ilçe adayları için çabasını sürdürdüğü belirtilirken, geçtiğimiz hafta Perşembe günü basına sızan adaylar listesinde, Yeşilyurt için Avukat Ali Bakan, Battalgazi için ise mevcut başkan Selahattin Gürkan adları yeralıyordu. Bu haberlerin ardından, Malatya'da bulunan Öznur Çalık, Cumartesi sabah, ani bir kararla Malatya'daki programını iptal ederek İstanbul'a gitmiş, aynı gece de geri dönmüştü. İstanbul'da aday belirleme çalışmalarını sürdüren parti üst kuruluna, Ali Bakan ve Selahattin Gürkan'ın değiştirilmesi konusunda etki etmek amacıyla girişimlerde bulunmak için İstanbul'a gittiği konuşulan Çalık'ın, İstanbul ziyareti için il başkanı Bülent Tüfenkçi'ye bir sivil toplum toplantısı için gitmek durumunda olduğunu söylediği de basına yansımıştı.

Çalık'ın İstanbul'da, AKP'nin Kahramanmaraş Milletvekili olan grup başkan vekili Mahir Ünal'ın da desteğiyle, sızan adayların değiştirilmesi girişimleri yapıp döndüğü konuşulurken, Pazartesi günü öğle saatlerinde yine "güvenilir" kaynaklardan Malatya'ya ulaşan bilgide, Çalık'ın da istediği şekilde Battalgazi ve Yeşilyurt adaylarının değiştiği görülmüştü. Yeşilyurt için Ali Bakan'ın yerine Hacı Uğur Polat, Battalgazi için ise Selahattin Gürkan'ın yerine İlhan Geçit'in listede yeraldığı basında yeralmıştı. Bu isimlerin kamuoyuna yansıması ve tepkilerin ardından, 21 Ocak Salı günü resmen açıklanan listede Yeşilyurt için Çalık'ın da çok istediği Hacı Uğur Polat'ın aday gösterildiği görülürken, Battalgazi adaylığı için Çalık'a rağmen Selahattin Gürkan isminin yeniden listeye girdiği değerlendirilmişti.

Listeye müdahale için İstanbul'a gittiği yazılan ve konuşulan milletvekili Öznur Çalık ise, daha sonra bu haberleri yalanlamış, parti yönetici ve aday adaylarıyla aralarına nifak sokulmak istendiğini, kendisinin bir süre önce Kürt Sorunu ile ilgili olarak oluşturulan "Akil Adamlar"ın bazılarıyla İstanbul'da hükümet ve partili yetkililerle birlikte yapılan toplantı için İstanbul'a gittiğini öne sürmüştü.

Bu toplantıda, aday listesi değişikliğinde büyük desteğini gördüğü öne sürülen K.Maraş milletvekili Mahir Ünal ile birlikte hazır bulunduğu belirlenen Çalık'ın, bugüne kadar hiçbir çalışmasına katılmadığı "Akil Adamlar"la ilgili bir toplantıya, "acilen" hangi nedenle ve AKP'nin onca milletvekiline rağmen hangi sıfatla katıldığı konusunda soru işaretlerine neden olmuş, bu toplantıya katılımının asıl gidiş nedeninin kamufle edilmesine yönelik olduğu yorumları yapılmıştı. Çalık, adaylara müdahale etmek için İstanbul'a gittiği yolunda yayınlanan haberlerin ardından, "Akil Adamlar" toplantısı için İstanbul'a gittiği savunmasını yapmıştı.

FOTOĞRAF: Öznur Çalık'ın Sıtmapınarı'nda kendi adını taşıyan eczanesinin tepesine yerleştirilen ve daha sonra kaldırılan Hacı Uğur Polat reklam panosunun, kaldırılmadan önceki ve 30 Ekim'de basında yayınlanan görüntüsü. (ARŞİV FOTO: malatyabuyuksehirgazetesi.com)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız