SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Avuç Seyirciyle!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaklaşık 500 güreşçinin katıldığı Turgut Özal Karakucak Güreşleri'nin 16'ncısı İnönü Stadında yapıldı. Vali ve Belediye başkanının vatandaş ilgisizliğine tepki gösterdiği güreşler sonunda Başpehlivanlığı Tokat bölgesinden Erol Yıldırım elde etti.

İLGİSİZLİĞE TEPKİ..
12 Ekim Pazar günü yapılan Turgut Özal Karakucak Güreşlerini Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Ankara Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Yeşilyurt Eski Kaymakamı ve halen Isparta Eğridir Kaymakamlığını yapan Halil Serdar Cevheroğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Müftü Mehmet Sönmezoğlu, Polis Okulu Müdürü Recep Özmen, Sağlık İl Müdürü Bayram Zengin, ESKKK Başkanı Ali Evren, Belediye eski Başkanı Seyhan Semercioğlu, bazı Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, bazı İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, muhtarlar ile güreşseverler izledi.

16. Turgut Özal Karakucak Güreşlerinin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, ata sporu karakucak güreşlerine halkımızın gereken ilgiyi göstermediklerini belirterek, "Ferdi sporların mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Marifet iltifata tabi. Daha önceden fuar alanında bu etkinliğimizi yapıyorduk. Eğer şehir merkezinde yaparsak daha çok ilgi olur diye İnönü Stadında yapmaya başladık. Ancak, hemşehrilerimiz hala güreş sporuna gereken ilgiyi göstermiyorlar" dedi.

Başkan Akın, futbola gösterilen ilginin yüzde birinin dahi güreşe gösterilmediğini ifade ederek, "Bu tabi bizim üzüntümüz. Ama ısrarla bu sporları desteklemeye devam edeceğiz. Türk spor dallarında özellikle de güreş sporunda merhum hemşehrimiz, Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı anmamak mümkün değil. Merhum Özal'ın bu konuda yapmış olduğu kanuni düzenlemeler, güreş sporu ile uğraşanlar tarafından yakinen bilinmektedir. Daha önce mahzun olan güreşçilerimiz Özal'ın yaptığı düzenlemeler ile bu mahzunluklarını bir nebze unutmuşlardır. Ancak bu destekler yeter mi, yetmez. Yine ferdi sporların, ferdi sporlar içerisinde de ata sporumuzun ayağa kaldırılması hususunda daha fazla destek vermemiz gerektiğine inanıyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha çok alaka görecek, daha çok seyirci gelecek ve böylece gençlerimiz bu spora inanacaklardır diye ümit ediyorum. Ata sporumuza gençlerimiz yeterli ilgiyi göstermiyor. Futbol karşılaşması olsaydı stat yüzde yüz dolu olurdu. Ama biz ısrarla bu sporlarımızı, Ata sporumuza her türlü desteğimizi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Merhum Turgut Özal döneminden sonra Türkiye'nin dört bir yanının çim sahalarla dolduğunu ifade eden Vali Halil İbrahim Daşöz de konuşmasında şunları belirtti:

"Öncelikle bu turnuvayı bizlere yaşatan değerli Belediye Başkanımızı kutluyoruz. O'na milletimiz adına, halkımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hani bir söz vardır, 'Bir şey ölünce yok olmuyor, unutulunca yok oluyor' diye. Onun için halkımıza buradan bir kez daha sesleniyoruz; Onların kültürümüze, tarihimize, ata sporumuza ne kadar önem verdiklerini aslında biliyoruz. Ama bunu yaşatmamız lazım. Çocuklarımıza, yeni nesle göstermemiz lazım ki geçmişin bugünde, bugünün de gelecekle değişmez çizgisi korunabilmiş olsun" dedi.

ÖNCE YILDIZLAR..
Konuşmaların ardından Yıldızlar kategorisinde yapılan yarışmada dereceye giren isimler şöyle :

* YILDIZLAR
32 KİLO
1.Oğuzhan Elmas (Malatya B.spor)
2.Kemal Oğuz (GSİM)
3.Ö. Faruk Koç (Şekerspor)
38 KİLO
1.H. İbrahim Koç (Şekerspor)
2.Emrah Aytekin (GSİM)
3.A.Kadir Irmak (Malatya B.spor)
42 KİLO
1.Yusuf Kızıltepe (Malatya B.spor)
2.M.Hanifi Erdoğan (GSİM)
3.Muhammed Erten (Şekerspor)
46 KİLO
1.Özkan Elmaz (MalatyaB.Spor)
2.Furkan Meriç (GSİM)
3.Mahmut Çayır (GSİM)
50 KİLO
1.M.Ali Koca (GSİM)
2.Abdullah Karabulut (B.spor)
3.Hakan Tanrıverdi (Malatya B.spor)
55 KİLO
1.Hulusi Kaplan (Malatya B.Spor)
2.Ersin Karaduman (GSİM)
3.Ferhat Çok (Şekerspor)
60 KİLO
1.Hamit Kaplan (Malatya B.spor)
2.Ramazan Alıcı (GSİM)
3.Yalçın Altun (Malatya B.spor)
65 KİLO
1.Selahattin Toy (Malatya B.spor)
2.Ferhak Akkaya (GSİM)
3.Nihat İlter (Şekerspor)
70 KİLO
1.Mustafa Keleş (Malatya B.spor)
2.M.Sercan Şahin (Şekerspor)
3.Rıdvan Cengiz (Yeşilyurt GİK)
80 KİLO
1.M.Ali Gök (Malatya B.spor)
2. Emre Ateş (Malatya B.spor)
3.Gökhan Şahin (Şekerspor)

Ayrıca takım halinde Malatya Belediyespor Güreş kulübü Birinci olurken, dereceye giren sporculardan birinciye 400 YTL, ikinciye 300 YTL ve üçüncüye de 200 YTL ödül verildi.

GÜREŞ AĞALIĞI..
Büyükler Kategorisi final müsabakaları öncesi yapılan 2009 yılı Turgut Özal Karakucak Güreş Ağalığını 45.000 YTL ile yeniden Belediye Başkanı Cemal Akın aldı.

BÜYÜKLER KATEGORİSİ VE BAŞPEHLİVAN..
Tüm kilolarda büyük çekişmenin yaşandığı büyükler karakucak güreşleri neticesinde ise;

55 KİLO
1.Abdullah Göçer (Tokat)
2.Emre Arlı (Hatay)
3. Ümit Arlı (Hatay)
60 KİLO
1.Ersin Takan (Tarsus)
2.A.Kerim Uğurcan (Tarsus)
3.Halil Efe (Tarsus)
65 KİLO
1.Arif Kuma (Sivas)
2.Burhan Ercan (Ceyhan)
3.Arif Yavuz (Kmaraş)
70 KİLO
1.Mustafa Kuyucu (Erzurum)
2.Fatih Yerli (Ankara)
3.Mehmet Özmüş (Sivas)
75 KİLO
1.Adem Bulduk (Malatya)
2.Arif Yılmaz (Adana)
3.Abdullah Aykaş (Adana)
80 KİLO
1.A.Mutalip Melek (Turhal)
2.İlyas Yıldırım (Turhal)
3.Mesut Kıral (Sivas)
90 KİLO
1.Kubilay Aktaş (Tokat)
2.Nihami Dağlan (Adana)
3.Ali Cihan (Tokat)

AĞIR (BAŞPEHLİVANLIK)
1.Erol Yıldırım (Tokat)
2.Faik Sezgin (Tokat)
3.Yaşar Güley (Sivas) isimleri dereceye girdiler.

55 - 60 - 65 - 70 - 75 - 80 ve 90 kilolarında dereceye girenlerden; 1'nciye 850, 2'nciye 600, 3'ncüye 450 YTL ödül verildi.

En büyük ödülü Başpehlivanın aldığı yarışmalarda, Başpehlivana 1.600 YTL, ikinciye 1100 YTL, üçüncüye ise 800 YTL lira ödül verildi.

Öte yandan Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen 16'ncı Turgut Özal Karakucak Güreşlerine katkı sunan ve destek verenlere birer teşekkür plaketi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız