SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Ayda 14.7 Milyon Dolarlık Kuru Kayısı İhracatı

A- A+ PAYLAŞ

Şubat ayında, toplam 9 bin 548 ton kuru kayısı ihracatının gerçekleştirildiği ve 14 milyon 743 bin 849 dolar döviz elde edildiği bildirildi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birlikleri Genel Sekreterliği Malatya İrtibat Bürosu yetkililerinden alınan bilgiye göre; Türkiye genelinde kuru kayısı ihracatının Şubat ayı içerisinde 5 bin 956 tonu şekerpare, 2 bin 997 tonu endüstriyel ve 595 tonu ise kesilmiş olmak üzere toplam 9 bin 548 ton olarak gerçekleştirildiği bildirildi. Şubat ayında yapılan ihracattan 14 milyon 743 bin 849 dolar döviz elde edildiği de belirtildi.

Şubat ayında yapılan kayısı ihracat miktarının bir önceki yıla göre yüzde 75 artmasına karşın, döviz girdisinde yaklaşık 374 bin dolar artış olduğu bildirildi.

2005 yılı Şubat ayında yapılan kuru kayısı ihracat miktarının 5 bin 450 ton olduğu ve bu ihracattan 14 milyon 369 bin 074 dolar döviz elde edildiği bildirildi. Kuru kayısı ihracatının Şubat ayında bir önceki yılın Şubat ayına göre yüzde 75 üzerinde artış olmasına rağmen, döviz girdisinde fazla bir artış yaşanmamasının, bir önceki yıl kuru kayısı fiyatının yüksekliğinden kaynaklandığı ifade edildi.

Bu arada 2005 yılı kuru kayısı sezonunun başlangıcı olarak değerlendirilen 1 Ağustos 2005 ile 2006 yılının ilk 2 ayını kapsayan toplam 7 aylık süre içerisinde yapılan kuru kayısı ihracat miktarının 79 bin 087 ton olduğu bildirildi. Bu 7 aylık süre içerisinde yapılan kuru kayısı ihracatından 122 milyon 911 bin 418 dolar döviz elde edildiği bildirildi.

Son 7 aylık dönemde elde edilen döviz miktarının, bir önceki yılın aynı dönemine göre ürün miktarında artış olmasına rağmen,döviz girdisinde 28 milyon 508 dolar azaldığı kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre 1 Ağustos 2004 ile 28 Şubat 2005 tarihleri arasındaki 7 aylık dönemde 50 bin 579 ton kuru kayısı ihracatı yapılarak karşılığında 139 milyon 180 bin 905 dolar döviz elde edildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız