SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Ayda 801 Konut Satıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:34:36
Bir Ayda 801 Konut Satıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2014 Temmuz ayında 801 konutun satıldığı bildirildi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Malatya ilinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,2 azalarak 801 oldu.

TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Malatya 81 il içerisinde 26. sırada yer alırken, konut satışları bakımından Türkiye içerisindeki payı ise yüzde 0,94 oldu. Satış sonucu el değiştirmiş olan 801 konutun yüzde 33,3’ü için ipotekli satış gerçekleşti” ifadeleri kullanıldı.

“Malatya ilinde 2014 Temmuz ayında ipotekli satış sonucu el değiştiren konut sayısı 267 oldu. Malatya’da ipotekli satış sonucu el değiştiren konutların Türkiye içerisindeki payı yüzde 0,86 iken, illere göre sıralama incelendiğinde Malatya’nın 24.sırada yer aldığı görülmektedir.

"Satış sonucu el değiştirmiş olan 801 konutun yüzde 66,7’si diğer satışlar sonucu el değiştirdi” denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:

“Malatya ilinde 2014 Temmuz ayında diğer satışlar sonucu el değiştiren konut sayısı 534 oldu. Malatya’da diğer satışlar sonucu el değiştiren konutların Türkiye içerisindeki payı yüzde 0,99 iken, illere göre sıralama incelendiğinde Malatya’nın 27.sırada yer aldığı görülmektedir.

Malatya’da 2014 Temmuz ayında yapılan satışların çoğunluğu ilk satışşeklinde gerçekleşti

Malatya ilinde 2014 Temmuz ayında yapılan 801 satışın 454’ü (yüzde 56,68) ilk satış iken, 347’si (yüzde 43,32) ikinci el satış oldu. Geçen yılın aynı ayına göre Malatya ilinde yapılan ilk satışlarda yüzde 12,86’lık azalış gerçekleşirken, ikinci el satışlardaazalış yüzde 30,04 oldu.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız