SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Ayda Ne Hale Geldi?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:04:01
Bir Ayda Ne Hale Geldi?!
A- A+ PAYLAŞ

7’den 77’ye tüm Malatyalıların soluklandığı, dinlendiği Vilayet Parkı, eski Vali Ulvi Saran’ın özel ilgisi ve takibiyle boşaltıldıktan sonra, özellikle geceleri kent merkezinde geceleri tamamen karanlığa bürünen, zaman zaman sarhoşların- berduşların buluşma noktasına ve ahlaksız olayların yaşandığı mekana dönüştü. Malatya eski Valisi Ulvi Saran’ın tayininin çıkmasından sonra alelacele ve polis zoruyla boşalttığı Vilayet Parkı,  uygunsuz davranışların yaşandığı mekan haline dönüşmesi çevre sakinleri ile vatandaşlarda büyük bir üzüntü yaşattı. Konu ile ilgili olarak konuşan vatandaşlar “ Malatya ile özdeşleşen, güzelim alanı böyle görmeye yüreğimiz dayanmıyor. Yetkililerin görevi güzellikleri yok etmek mi yaşatmak mı?” diyerek parkın sahipsiz kalmasına neden olan yöneticilere ateş püskürdü. 

Doğal güzelliği ve barındırdığı yeşil alanı ile kent merkezinde insanların buluşma noktası olan ve bir ay öncesine kadar nezih bir ortama sahip parkın 1 ay gibi kısa bir sürede bu hale dönüşmesine hüzünlenen vatandaşlar “ Malatya ile özdeşleşen, gençlerin buluşma noktası ve ders çalıştığı, ailelerin ve emeklilerin dinlendiği nezih bir alan olan Vilayet Parkımızı bu hale gelmesi bizleri derinden yaraladı. .İdarecilerin, güzellikleri yok etme gibi bir görevi mi var?” diyerek idarecilere ateş püskürdükten sonra “ Parkın, Valilik Bahçesi olarak değerlendirileceğini söylüyorlar. İdareciler bize bir parkı bile çok görüyorlar demekle eş anlamlıdır bu” diyerek parkın bahçeye dönüşmesinden rahatsız olduklarını belirttiler. 

1940'lı yıllarda düzenlemesi yapılan, mülkiyeti Hazineye ait  Vilayet Parkı, Malatya Belediyesi tarafından 2005 yılında çıkarılan bir yasa gerekçe gösterilerek kendilerine tahsisi istendi. Dönemin Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından “ Valiliğin arkasında bu alana önümüzdeki yıllara ihtiyaç olabilir” gerekçesiyle Belediyenin talebine olumsuz yanıt verdi. Konu yargıya intikal etti ve karar Malatya Valiliğinin lehine çıktı. 

Yaklaşık 30 yıldır aynı müstecir tarafından işletilen Vilayet Parkı’nın hemen boşaltılması için geçtiğimiz yıl eski vali Saran'ın  girişimleri üzerine mahkemeye başvuran müstecir, davayı kazanmış ve yapılan sözleşme gereği parkı 1 yıl daha işletmişti. Dönem sonunda sözleşmeyi yenilettirmeyen eski Vali Saran, Parkı, 23 Ağustos’ta polis marifeti ile boşaltmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız