SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Bakanlık Bekliyorduk Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili İhsan Koca, "Kabinede bir Malatya milletvekilinin yer almasını arzu ediyorduk" dedi.

"BEKLİYORDUK.."
AKP Malatya milletvekilleri İhsan Koca ve Mehmet Şahin, birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyerek medya mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Koca, "Seçim sonuçları açıklandıktan sonra Türkiye’yi daha güzel günlerin beklediğini sevinçle coşkuyla ifade etmeye çalışmıştık. İnşallah önümüzdeki dönem gerek Türkiyemiz, gerekse Malatyamız için çok güzel atılımları hep beraber yaşayacağız. Elbette seçimlerde alınan başarıda bir takım konjonktürel olaylar söz konusu olmuştur. Ancak hükümetimizin, partimizin başarısı da göz ardı edilemez. 59. Hükümet Türkiye'ye önemli hizmetler verdi. Başarılı bir hükümetin komple değiştirilmesi doğru değildir.

Bir Malatya milletvekilinin kabinede yer almasını arzu ediyorduk, öyle bir beklenti içerisindeydik. Burada isim önemli değil, hangi milletvekilimiz olursa olsun, bir tanesinin kabinede yeralmasını gönülden istiyorduk. Ancak sonunda takdir sayın Başbakanımızındır. Onun da kendine göre gerekçeleri vardır. 81 ilin kabinede temsil edilmesi mümkün değil. Önemli olan hizmetlerin aktarılması ve takibidir. Biz bu dönem vekil arkadaşlyar olarak Malatya’ya hak ettiği hizmeti alabilmek için elbirliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Kabinede bir hemşehrimiz yeralmasa da bu Malatya'ya bu eksikliği hissettirmeyeceğiz. Ekip çalışması içinde olmaya özen göstereceğiz" dedi.

Koca, bu dönem içerisinde bir hastane, bir kapalı spor salonu, kültür ve kongre merkezi ile bir stadyum yapılması ve eğitim konusundaki yeni projelerin hayata geçirilmesi konusunda çalışma yapacaklarını söyledi.

Milletvekili Mehmet Şahin ise Malatya milletvekillerinden birisinin kabinede yer almaması durumunun komisyonlardaki görev dağılımı esnasında giderilmesini beklediklerini söyledi. Şahin, açıklanan hükümette Malatyalı olmamasına rağmen beklentilerinin sürdüğünü "Komisyonlardan beklediğim birşey var. Henüz komisyonlar netleşmedi. Ümit ediyorum ki, bu komisyonlarda belki sayın başbakanımız Malatya milletvekillerinden herhangi birini uygun görürse veya henüz bazı bakanlıkların ayrılması söz konusu, bu umudumuzu da yitirmiş değiliz."sözleriyle ifade etti.

Periyodik gezilerle Malatya'ya gelerek inceleme ve ziyaretlerde bulunacaklarını söyleyen Şahin, özellikle Malatya ile yurtdışındaki işadamlarını bir araya getirerek eğitimde yeni projelerin geliştirilmesi için bir çalışma başlattığını ifade etti.

ŞAHİN'İN ZİYARETİ..
Öte yandan, milletvekillerinden Şahin Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun bülteni şöyle:

"22 Temmuz genel seçimlerinde AK Parti’den Malatya Milletvekili seçilen Mehmet Şahin beraberinde İl Başkanı Ahmet Çakır ve İş adamı Bayram Şahin ile birlikte Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a nezaket ziyaretinde bulundular.

30 Ağustos Perşembe günü gerçekleşen ziyaret sırasında milletvekili Mehmet Şahin, hemşerimiz iş adamı Bayram Şahin ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır’ı Belediye’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Türkiye Büyük Millet Meclisinin son günlerde çok yoğun bir şekilde çalıştığını, bundan sonra Milletvekilleriyle, parti teşkilatlarıyla, iş adamlarıyla birlikte Malatya’ya ve Malatyalılara daha fazla hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Başkan Akın AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin’in çok deneyimli bir siyaset adamı olduğunu ifade ederek, “Gerek Türk Cumhuriyetlerinde, gerekse Avrupa da eğitim hizmetlerinin yanı sıra, Malatya da dernek ve cemiyet çalışmalarında bulunarak bizlerin birçok eksiğini tamamlayacağına inanıyorum. Siyasetin gücünü iş adamlarımız ile birlikte değerlendirdiğimizde bundan doğan sinerjiyle Malatya ve Malatya Halkına gerekli hizmetleri üreteceğimize inancım tamdır” dedi.

Milletvekili Mehmet Şahin ise Cumhurbaşkanı seçimi ve yeni hükümetin kurulması ile ilgili Meclis çalışmalarında bulunduklarını, bunların tamamlanmasıyla birlikte Malatya’nın problemleri hakkında görüş alış verişinde bulunmak amacıyla, Malatya’ya geldiklerini belirterek, “Malatya’ya yatırım yapmayı planlayan iş adamlarımız ile birlikte geldik. Yatırım konusunda yerel yöneticilerimiz ile de görüşmeler yapıyoruz. Malatya’nın sorunlarını uzun vadede ve kısa vadede nasıl çözeriz, neler yapabiliriz, Malatya Belediyemizin hizmetleri ve projelerine ne gibi katkılar sağlayabiliriz. Bunları konuşmak ve görüşmek üzere bir takım ziyaretlerde bulunuyoruz” dedi.

Malatyalı olarak, Malatya’ya hizmeti benimsemiş olduğunu söyleyen iş adamı Bayram Şahin ise yeni seçilen Milletvekilleriyle birlikte Malatya’nın hizmet anlayışına farklı bir anlayışın geldiğini, bu anlayışın Malatya’ya çok şeyler kazandıracağına inandığını, kendisinin de bu anlayıştan yola çıkarak Malatya için kollarını sıvadığını ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır ise bugün iş adamı ve Sayın Milletvekilimiz ile birlikte bazı kurum ve kuruluşlarda çeşitli toplantılar yaptıklarını, tek amaçlarının el birliği içinde Malatya’ya hizmet olduğunu söyledi."

FOTOĞRAF: (Üstteki fotoğraf Soldan sağa) Milletvekili Şahin, İl Başkanı Ahmet Çakır, Milletvekili Koca.. (Alttaki fotoğraf) Milletvekili Şahin, Başkan Akın, İşadamı Şahin ve AKP il başkanı Çakır..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız