SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Bardak Süt İç,Tok Kal..

A- A+ PAYLAŞ

Kahvaltılarda doyana kadar yemek yemektense, meyve suyu veya çay yerine bir bardak süt içmek sizi tok tutarak öğle yemeklerinde daha az yemenizi sağlıyor.

Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nde yer alan çalışma süresince, Avustralyalı araştırmacılar, sabahları meyve suyu yerine yağsız süt içmenin tokluk hissi verdiğini ve böylece bir sonraki öğünde kalori alımının azaldığını belirledile. Süt içenlerin öğle yemeklerinde yaklaşık 50 kalori (yüzde 9) daha az yemek yediklerini belirten araştırmacılar, çalışmaya katılan aşırı kilolu ancak sağlıklı 34 kadın ve erkeği iki gruba ayırıp, birincisine 570 gram yağsız süt; ikinci gruba ise aynı miktarda meyve suyu verdiler.

Kahvaltı ile öğle yemeği arasındaki 4 saat boyunca, erkekler ve kadınlar tokluk duygularını ölçtüler ve öğle yemeğinde doyana kadar yemelerine izin verildi. Süt içen yetişkinler daha çabuk doyduklarını ve öğle yemeğinde daha az yediklerini bildirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız