SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Başarı Hikayesi Oluşturabiliriz"

0
Güncellendi - 2017-07-23 19:13:21
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Güzel bir takım oluşturacağız ve Malatya halkının, taraftarının ve geniş perspektifte Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun, ülkemizin beklediği, özlediği Malatyaspor’u onlara izlettireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ülke futboluna renk katmak istiyoruz” dedi.

İkinci etap kamp çalışmalarını Düzce Topuk Yaylası’nda sürdüren sarı siyahlılarda, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, kamp çalışmalarının verimli geçtiğini ifade etti.

“YENİ MALATYASPOR FARKLI BİR MİSYON ÜSTLENDİ”

Hayatı boyunca inanmadığı bir işin peşinden gitmediğini aktaran Sağlam, “Bir müddet çalışmadım, sonra çeşitli teklifler geldi. Daha hazır, daha kadrosu iyi takımlar, daha ekonomik olarak iyi fırsatlarda vardı. Ama ben hayatım boyunca hep idealist oldum. Hep bir proje adamı olarak bu yola devam ettim. Malatya’da bizi bekleyen zorlukların yanında, görevi kabul etmemizi sağlayan avantajlarımızda, önemli değerlerde oldu. Birincisi Malatya insanı gerçekten bir insanı istedi mi istiyor. O istediği insana da kavuşuyor, öyle bir yapısı var. Ülkemizin Doğu bölgesinde Güneydoğu’da futbola karşı çok ilgi var ama maalesef bir geri kalmışlıkta var. Türkiye’de bugün baktığımızda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Süper Ligin tek temsilcisi var. Yeni Malatyaspor, misyon olarak farklı bir misyon üstlenmiş durumda. Dolayısıyla benim Yeni Malatyaspor’u seçmemde birinci kriter bu oldu. Orada insanlara sporu sevdirmek, futbolu sevdirmek, bölgedeki futbol potansiyelini doğru yönlendirerek hayata geçirmek, insanlara farklı heyecanlar yaşatmak bu benim için çok önemli bir etken oldu” diye konuştu.

“ÜLKEDE ÖRNEK BİR TAKIM OLABİLİRİZ”

Tecrübeli teknik adam, Malatya’nın 11 yıllık Süper Lig özlemi olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bu da insanları futbola karşı çok daha heyecanlı, ilgili hale getirmiş. Bu ilgi beni çok mutlu etti. Bunun yanında bir takımın vizyonu bence stadıdır. Stadımızda bitti. Yeni sezonda yeni bir statta maçlarımızı oynamaya başlayacağız. Stat, 27 bin 44 kapasiteli, sonuna 44’ü ekledik. Malatyaspor, iyi yönetimiyle başkanı ve yönetim kuruluyla şuanda borçsuz bir kulüp. Ekonomik anlamda da bundan sonraki senelerle alakalı da iyi bir altyapı oluşturulup, daha sonra bir proje takımı haline gelebilir. Büyüyen hedeflerle, ülkede örnek bir takım haline gelinebilir. Dezavantajımız şuanda tesis gibi görünüyor. Ama sağ olsun valimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve şehri yönetenler, kanaat önderleri bu konuda sorumluluk aldılar. Yeni tesisimizin de inşaatının bitmesini görmek bizi mutlu edecek ve çalışmalarımıza yeni, modern tesisimizde devam edeceğiz. Bir takımda rahat ve huzurlu bir çalışma ortamı bulabilmek, daha sonraki dönemlerle alakalı büyüyen hedefler koyabilmek için Malatyaspor bu doğrultuda birçok şarta sahip.”

“TÜRK FUTBOLUNDA BİR BAŞARI HİKAYESİ OLUŞTURABİLİRİZ”

Yeni Malatyaspor ile Türk futbolunda bir başarı hikayesi oluşturmak istediklerini kaydeden Sağlam, “Düzgün bir yönetim, düzgün bir ekonomi, şehrin ve taraftarın heyecanı, yeni stat, yeni tesis bu şartları yavaş yavaş bir araya getirmeye başladık. Dezavantajlarımız yok mu, var. Yeni Malatyaspor, 2. Lig’den TFF 1. Ligi, TFF 1. Lig’den Süper Lig’e çok çabuk çıktı. Altyapıda hazırlıklı ve yeterli değildi ama şehrin heyecanı, şehri yönetenlerin sorumluluk alması dezavantajları çok kısa zamanda ortadan kaldırabilir. Burada biz, ileriye dönük ciddi bir yapılanmayla güzel bir proje takımı olup, yeniden Türk futbolunda bir başarı hikayesi oluşturabileceğimiz ortamı da teker teker oluşturabiliriz. Ayrıca bir insanın birileri tarafından istenmesi güzel bir şeydir ama çok istenmesi çok daha güzel bir şeydir. Malatyaspor halkı, taraftarı, yönetimi beni çok istedi, bende çok istendiğim yerde olmak istedim” diye konuştu.

“ÜLKE FUTBOLUNA RENK KATACAĞIZ”

Sağlam, futbolun kendine has gerçeklerinin olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir defa maçı kazanmak için gol atmanız gerekiyor. İzleyenlere keyifli bir futbol izletmek için ofansif anlamda üretmek zorundasınız. Ama bunları yaparken maçı kazanmak için, attığınızdan daha az yemek zorundasınız. Birde böyle bir gerçek var. İşin ofansif tarafının yanında bir de defansif tarafı var. Biz ikisini de yapmaya çalışacağız. Kendi ekonomik imkanlarımız doğrultusunda transfer yapıyoruz. İşe çok geç başladık. Çok kısa zamanda hem bütçemize hem de oyun anlayışımıza uygun oyuncuları almak zorundayız. Kolay bir iş değil ama yönetim, sportif direktörümüz, kulüp başkanımızla beraber canla başla çalışıyoruz. İnşallah güzel bir takım oluşturacağız ve Malatya halkının, taraftarının ve geniş perspektifte Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun, ülkemizin beklediği, özlediği Malatyaspor’u onlara izlettireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ülke futboluna renk katmak istiyoruz.”

"YABANCI OYUNCU SAYISI ÇOK FAZLA.."

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Türk futbolunda şuanda yabancı sayısı çok fazla, bunu azaltmamız lazım. Şuanda takımda 8-9 yabancı olacak. Bu durumu açıkçası kabul edemiyorum” dedi.

Sağlam, beIN Sports’a yaptığı açıklamada da, “Süper Lig’e çıkan takımlar hemen o havayla ‘biz önümüzdeki sene Avrupa kupalarına oynayacağız’ diye popülist yaklaşımlarda bulunabiliyorlar. Ama biz gerçekçi olmak zorundayız. Yıllardır Türk futbolunun içerisindeyiz. Artık tecrübeli bir antrenör haline geldik. Başkanımız ve yönetimimizle de bu konuyu değerlendirip, çok popülizm yapmadan, insanlara hayal tacirliği yapmadan gerçekçi hedefler koymak zorundayız ki daha sonra taraftarımız ve camiamızı hayal kırıklığına uğratmayalım. Yeni Malatyaspor olarak bu sene ligde kalma hedefimiz var. Bu ligde kalıcı bir takım olmak ve daha sonraki senelerle alakalı büyüteceğimiz hedeflerinde altyapısını çok güzel bir şekilde oluşturabilmek” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, Türk futboluna dair yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Türk futbolunda şuanda yabancı sayısı çok fazla, bunu azaltmamız lazım. Şuanda takımda 8-9 yabancı olacak. Bu durumu açıkçası kabul edemiyorum. Ama ülke ortamına baktığınız zaman biz Yalçın Ayhan’ı transfer ettik, onun dışında açıkçası bunu üzülerek söylüyorum alıp, şuanda takıma yerleştirebileceğimiz, koyabileceğimiz, şu oyuncuyu aldığımız zaman ‘bu bizim işimizi görür, bize katkı sağlar’ kafamız rahat bir şekilde bu oyuncusu sahaya koyup, bu anlayışla, beklentiyle, düşünceyle transfer yapabileceğimiz çok fazla oyuncu yok. Olanlara zaten fiyat olarak çok yukarlarda. Taraftarlarımız bizi bu zorlu maratonda, zorlu yolculukta en önemli destekçimiz olacak. Taraftarımıza sonuna kadar güveniyorum. 11 yıllık Süper Lig özlemi var, onlarda Süper Ligi özlediler ve bir daha buradan ayrılmak istemeyeceklerdir. O yüzden iyi günde, kötü günde bizi destekleyip, fedakarlık yapacaklar. Bizde onların bu desteği karşısında onları mutlu edecek, onları gururlandıracak bir takım olmak istiyoruz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi-  beIN Sports

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Bülent YAŞAR (6 yıl önce)
    Bir takım başarılı olabilmesi için taraftar, yerel kuruluşlar siyast hepsinin elele veremsi lazım.bakın malatyaya stad kaç yıldır bitmemiş ortada yol yok.Bu şehire önce 6 yeni vekil iyi bir belediye başkanı vekillerin atamasını yapmadığı başarlı bürokratlar lazım.UEFA standartlar belli iken bu kriterlere uymayan yetkililrein derhal görevi bırakmaları gerekmezmi?Ama hepsi de torpilli nasılsa malatya %70 oy veriyor.Stad içinde yeni bir hikaye yazmaya başladılar bile,maçları deplasmanda oynayarak kazanamazsınız, burası süper lig ama bizim ilimiz yönetimi amatör lig
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    Ertuğrul hocanın gelmesi dan dolayı birçok Taraftarda bir güven ve rahatlama sağlamış gibi inşallah maşallaha iyi olacak diye yorum yapıyorlar. Benimde dileğim aynı amma velakin bir ustanın helva yapması için malzeme gerek malzeme yokise usta kralda olsa helvayı yapamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    Ertuğrul Hocanın gelmesinden dolayı Birçok Taraftarda bir güven oluştu . sanki Ertuğrul hocanın elinde sihirli denek varmış gibi yorum yapıyorlar. Bir ustanın helva yapması için malzeme gerek. malzeme yoksa usta kralda olsa hiç birşey yapamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz hoca (6 yıl önce)
    Senin gelmeni isteyenlerdendim Hocam,sen elindeki bu futbolcularla bile başarılı olacaksın İnşaAllah,sana güveniyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Alparslan (6 yıl önce)
    Malatya medyası malatyadpora kötülük yapıyor. Hiç olumlu konuştukları bişi yok. Tamam eksikler var ne yapalım yapılmaya çalışılıyor işte. Malatya da işleri hızlıca çözecek yönetici yok ne yazık ki. Bu şehrin geri kalmışlığının sebebi de bu zaten. Yöneticilerin iş bilemezliği. Ama şu an yine bişiler yapılıyor köstek olmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafak (6 yıl önce)
    Ertuğtul hocam inşallah iyi olyr
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahi (6 yıl önce)
    Ertuğrul sağlam Malatyaspor'umuz için büyük bir şanstır.Hocamızı sonuna kadar destekleyeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan ULAŞ (6 yıl önce)
    Ertuğrul Hocanın önce beyefendi duruşu sonra gerek futbol culuk hayatında gerekse Bursaspordaki Teknik adamlığıyla geçmişi belli. Bu kadro yetersiz evet ama bizler hala birkaç transfer daha yapılacağını ümit ediyoruz Şehire gelince %90 ı hocayı istiyor bizi bu sezon ligde bırak hocam gelecek yıl senden ilk 5 e girmeni bekliyoruz ha başarılı olmuşsun ilk ona girmişsin onun da takdiri biz Malatyalılara kalmış Hocam Allah iki taraflı utandırmasın ne diyelim saygılar selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • talha (6 yıl önce)
    4*4 lük Sağlam bir Adamsin. Yolun açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Dening gayet iyidir. Seth de 19 yaşında sağ bagde beğendim iyi olacak gibi. Sağ beg chabeka de gayet hızlı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sergen emre (6 yıl önce)
    Hocam malesef sen bu takımda 10 haftayı zor görürsün çünkü takım Senin istediğin gibi kurulmuyor alınan oyuncuların çoğu senin istediğin oyuncular değil Pınarbaşı tesislerini hiç beğenmediğini takımı orda çalıştırmak istemediğini bütün Malatya biliyor ortaya çıkacak başarısızlıkta Senin hiç bi sucun olmayacağınıda biz biliyoruz inşallah ben yanılırım sen başarılı olursun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Allah aşkına şu yazıda kaç tane ayrı yazılması gereken -de ekini bitişik yazmışsınız. Siz gazetecisiniz biraz özen lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Öztürk (6 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmet bey benim duyarlılığım da aynı noktada. Malatyahaber için söylemiyorum ancak Malatya medyası dediğimiz yerel medyada bu iş çok daha vahim boyutlarda. Alaylı gazeteci(!) takımı türevi adeta. Konuşmayan, cümle kuramayan ve iki lafı biraraya getiremeyen yazarlar ve gazeteciler var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Bey gazeteci alaylı olabilir ama bunu siteye son yazan veya son kontrolü yapan Türkçe'yi iyi bilmeli!
    0
    0
    Yanıtla
  • Şu de eklerini bir de sen ayır biz de görelim!
    0
    0
    Yanıtla
  • "daha ekonomik olarak iyi fırsatlarda vardı"...buradaki -de eki ayrı olmalı. "kabul etmemizi sağlayan avantajlarımızda, önemli değerlerde oldu"...buradaki iki -de eki de ayrı olmalı. " Stadımızda bitti." buradaki -de eki ayrı olmalı. ....bunlar ilk gördüklerim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (6 yıl önce)
    Sonuna kadar arkandayız hocam. Allah yardımcın olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    Bu kadro ile başarı sağlarsan vallahi senden iyisi yok
    0
    0
    Yanıtla