SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Batarya Malatya'ya"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:47:22
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Müttefik Kuvvetler Başkomutanlığı 'Patriot'lar için, askeri planlama çalışmalarını tamamladı. NTV'nin NATO kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre Almanya'dan 2, Hollanda'dan 1 adet 'Patriot' gelecek. Avrupa’daki 'Patriot'ları İsrail ve Polonya'da bulunan ABD'nin ise Türkiye'ye bu konu destek sağlayamayacağı belirtiliyor.

Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı Türkiye'nin talep ettiği 'Patriot füze savunma sistemi'ne ilişkin askeri planlama çalışmaları tamamlandı.

NTV'nin NATO kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre; Türkiye'ye Almanya'dan 2 adet 'Patriot PAC-3', Hollanda'dan ise 1 adet 'Patriot PAC-2' füzesi gönderilmesi kesinlik kazandı.

ABD'nin ise ilk aşamada 'Partiot' desteği sağlayamayacağı öğrenildi.

ABD, "Avrupa'daki 'Patriot' sistemlerinin birinin İsrail'de, birinin Polonya'da diğerlerinin ise rotasyon ve bakımda olduğunu" gerekçe göstererek, bu aşamada Türkiye'nin talebinin karşılamasının güç olduğunu vurguluyor.

YER BELLİ OLDU 

'Patriot'ların nerelere konuşlandırılacağı da belli oldu. Güvenlik sebebiyle kesin mevki hakkında bilgi vermeyen askeri kaynaklar, 'Patriot'ların, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır üçgeninde konuşlandırılacağını bildirdi.

SINIRA 80 KM KALA TESPİT EDECEK 

'Patriot'ların hangi şartlarda ateşleneceği konusu da belli oldu. 'Patriot' radarları, Suriye'den Türkiye'ye yönelik füzeleri, sınıra 80 kilometre kala tespit edecek ve füze savunma sistemi devreye girerek tehdit unsurunu imha edecek.

GÖZLEM ALMANYA’DAN KONTROL TÜRKİYE’DEN 

'Patriot' radar gözlem faaliyetleri, Almanya'nın Ramstein kentinde bulunan NATO Müttefik Hava Komutanlığı’nda yönetilecek. Ancak operasyon ve kontrol istasyonu Türkiye'de bulunacak.

SALI GÜNÜ ONAYA SUNULACAK 

Askeri planların, Salı günü Brüksel'de biraraya gelecek NATO dışişleri bakanlarının toplantısı sırasında onaya sunulması bekleniyor.

SEVKIYAT 9 ARALIK'TA BAŞLAYACAK 

'Patriot'ların Türkiye'ye konuşlandırılması için Hollanda ve Almanya meclisindeki onay sürecinin de en geç Perşembe günü başlayacağı ve her iki ülkenin meclislerinde alınan kararların ardından sevkıyatların 9 Aralık’tan sonra başlayabileceği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız